NE, NIJE ŠALA: / Turska je otpala, pa bi Volkswagen mogao svoju novu tvornicu od 1,3 milijarde eura izgraditi u Hrvatskoj!

Image
Foto: Profimedia, AFP

Hrvatska će ući u novi krug pregovora Volkswagena oko te investicije s drugim zemljama koje su za to zainteresirane – Srbijom, Bugarskom i Rumunjskom

21.10.2019.
23:04
Profimedia, AFP
VOYO logo

Je li moguće? Njemački proizvođač automobila Volskwagen planira uložiti više od milijarde eura u svoju novu tvornicu, a ona bi se mogla izgraditi u Hrvatskoj! Naime, kako doznaje Večernji list u Ministarstvu gospodarstva, riječ je o tvornici koju su Nijemci namjeravali graditi u Turskoj, no odluku o tome stopirali su zbog turske vojne ofenzive u Siriji.

Hrvatska će tako ući u novi krug pregovora Volkswagena oko te investicije s drugim zemljama koje su za to zainteresirane – Srbijom, Bugarskom i Rumunjskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volkswagen je namjeravao u Turskoj izgraditi novu tvornicu u blizini Izmira, a vrijednost te investicije procijenjena je na 1,3 milijarde eura. Njemački automobilski div planira u novoj tvornici proizvoditi 300.000 vozila godišnje i zaposliti 4000 ljudi. Tvornica u Turskoj je trebala početi s proizvodnjom Passata i Škoda Superb 2022. Volkswagen proizvodnju tih marki želi izmjestiti iz Njemačke, odnosno Češke, kako bi u tamošnjim pogonima proizvodio automobile na električni pogon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo