S DP-OM 'ATMOSFERA DOBRA' / Plenković: 'Manjine će imati potpredsjednika Sabora. Ja popularniji od Milanovića? Ne iznenađuje...'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Javnost s neizvjesnošću iščekuje imena novih ministara. Zasada je poznato da će DP-u pripasti tri ministarstva. HDZ je danas održao Predsjedništvo stranke, a nakon toga se tehnički premijer Andrej Plenković obratio javnosti

13.5.2024.
17:23
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Tehnički premijer, Andrej Plenković, u petak 10. svibnja predao je 78 potpisa predsjedniku Zoranu Milanoviću i dobio mandat za sastavljanje Vlada.

Iako je dobio mandat za sastavljanje Vlade pregovori oko nove Vlade s Domovinskim pokretom i dalje traju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javnost s neizvjesnošću iščekuje imena novih ministara. Zasada je poznato da će DP-u pripasti tri ministarstva. HDZ je danas održao Predsjedništvo stranke, a nakon toga se tehnički premijer Andrej Plenković obratio javnosti.

Plenković je svoje obraćanje započeo nabrajanjem prošlotjednih događaja na kojima su sudjelovali. Pohvalio se početkom kampanje za europske izbore i dolazak predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nazvali smo kampanju 'Snažna i važna'", rekao je. 

Osvrnuo se i na RTL-ov CRO Demoskop te ustvrdio da to dokazuje da je podrška hrvataskih građana HDZ-u jaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša pobjeda, treća zaredom na parlamentarnim izborima, imala je efekta na raspoloženje birača", rekao je.

Čestitao je Baby Lasagni na uspjehu na Eurosongu, a zahvalio se i Gradu Zagrebu i zagrebačkom gradonačelniku na organizaciji dočeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da su razgovori o formiranju vlade u tijeku. "Razgovori trebaju još koji dan. Atmosfera je dobra", kazao je.

Osvrnuo se na zahtjeve Stephena Bartulice, kojima uvjetuje svoju podršku: "Što se tiče rodne ideologije, usvojili smo interpretativnu izjavu kojom smo otklonili politiku rodne ideologije. Što se tiče žrtava totalitarnih režima, osuđujemo zločine svih totalitarnih sustava. I fašizma, i nacizma, i komunizma", rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče naših stavova, oni su tu jasni. U razgovoru danas s kolegama iz DP-a, čini mi se da smo vrlo blizu zajedničkih stajališta", nastavio je.

Rekao je da ne može sa sigurnošću reći kad će točno vlada biti izglasana. Nije htio reći tko će biti ministar gospodarstva, niti tko će dobiti druge pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neće tu biti nekih velikih iznenađenja, ljudi su dobili izbore, to moramo honorirati. Manjine će sigurno imati potpredsjednika Sabora", rekao je.  

Image
OP, OP, OP /

Plenković u Istri zaplesao na 'Rim Tim Tagi Dim': 'Nadamo se da će Hrvatska slaviti'

Image
OP, OP, OP /

Plenković u Istri zaplesao na 'Rim Tim Tagi Dim': 'Nadamo se da će Hrvatska slaviti'

Na pitanje je li se razgovaralo o HDZ-ovom kandidatu za predsjednika rekao je da nitko nije pokrenuo tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad idemo s nikad jačom listom za EU parlament. Imamo četvero aktualnih i čak četvero bivših eurozastupnika. Kad i tu osvojimo pobjedu, onda ćemo razmišljati o predsjedničkim izborima. Naravno da ćemo imati kandidata, ali danas nismo otvorili tu temu", rekao je.

Komentirao je svoj rast popularnosti i to što je prestigao predsjednika Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na sve što smo ostvarili, to nije iznenađujuće."

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo