ČOVJEK KOJI BI SPLIT MOGAO BACITI NA KOLJENA: / Liječnik koji traži 150 milijuna kn ima firmu s jednim zaposlenim

Image
Foto: Getty

Grad Split je odlukom suda izgubio spor zbog dijela parcela na prostoru gdje se nalazi Trgovačko-transportni terminal Split i mora dr.

5.4.2019.
8:55
Getty
VOYO logo

Županijski sud u Zagrebu potrdio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Splitu iz kolovoza 2016. godine prema kojoj je Grad Split dužan platiti gotovo 150 milijuna kuna dr. Nebojši Kneževiću. Vijest je djelovala alarmantno u gradskoj upravi jer izgubljen spor i iznos koji bi trebalo platiti mogao bi blokirati račun Grada i dovesti u pitanje funkcioniranje gradskih službi. Slikovito rečeno, mogao bi Split baciti na koljena.

Image
SPLITU PRIJETI BLOKADA RAČUNA PRED SEZONU? /

Izgubili spor težak 150 milijuna kuna, Opara odjurio kod Plenkovića

Image
SPLITU PRIJETI BLOKADA RAČUNA PRED SEZONU? /

Izgubili spor težak 150 milijuna kuna, Opara odjurio kod Plenkovića

Suvlasnik parcela na kojima se nalazi TTTS

"U trenucima kad se pripremamo za turističku sezonu ovo bi bio šokantan udar. Gradska vlast poduzet će sve potrebne radnje kako bi zaštitila interese svojih građana", poručili su iz gradske uprave, a Slobodna Dalmacija neslužbeno je doznala da je zbog ovoga skandala gradonačelnik Andro Krstulović Opara jučer zatražio sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o sporu zbog dijela parcela na prostoru gdje se nalazi TTTS (na slici) odnosno Trgovačko-transportni terminal Split. Knežević je suvlasnik najvećeg dijela tih parcela, ukupne površine 65.000 četvornih metara. Knežević je, piše Slobodna Dalmacija, kao liječnik - specijalist godinama radio na Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Split, a danas je u Kaštel Starom suvlasnik i direktor tvrtke Petra dura. Ta je tvrtka, prema posljednjem dostupnom poslovnom izvješću, onom za 2017. godinu, imala samo jednog zaposlenog i prijavljenu dobit od 2761 kunu, dok je godinu dana ranije imala troje zaposlenih i dobit od 3538 kuna.

Zbog spora zaustavljena gradnja kanalizacije

Na čelu s dr. Kneževićem i tom tvrtkom, koja se bavi iznajmljivanjem poslovnih prostora i servisnim uslugama, ostali suvlasnici parcela na prostoru TTTS-a su potkraj 2016. godine zatražili od Ustavnog suda ocjenu ustavnosti pojedinih članaka Zakona o cestama, očito vezano uz spor s Gradom, ali je postupak u veljači 2017. godine obustavljen u potpunosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija piše kako je upravo zbog jednog u nizu postupaka koji Knežević vodi s Gradom Splitom, Agencijom Eko-Kaštelanski zaljev i HEP-om "zaustavljen" projekt izgradnje kanalizacije za Žrnovnicu i Korešnicu jer je, kao vlasnik dijela zemljišta blizu TTTS-a, uložio žalbu na lokacijsku dozvolu zato što bi trasa vodovoda prolazila preko njegove parcele. Splitski dnevnik također piše kako je iz dostupnih podataka primjetno da Knežević svojim primjedbama aktivno sudjeluje u postupcima izrade prostornih planova u Kaštelima i Milni na Braču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo