SPLITU PRIJETI BLOKADA RAČUNA PRED SEZONU? / Izgubili spor težak 150 milijuna kuna, Opara odjurio kod Plenkovića

Image
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Ako je informacija točna, to bi bio toliki udarac na proračun grada da bi svi proračunski korisnici ostali bez prihoda od vrtića, vatrogasaca, pa do najugroženijih socijalnih skupina

4.4.2019.
12:25
Ivo Čagalj / PIXSELL
VOYO logo

Službenica Grada Splita od ovlaštene osobe u splitskom sudu neslužbeno je izviještena kako je Grad Split izgubio spor u korist dr. Nebojše Kneževića i drugih na TTTS-u Trgovačko transportni terminal Split doo), doznaje Slobodna Dalmacija. Presuda, ako je točna, teška je čak 150 milijuna kuna.

'Poduzet ćemo sve da zaštitimo građane'

"U trenucima kad se pripremamo za turističku sezonu ovo bi bio šokantan udar. Gradska vlast poduzet će sve potrebne radnje kako bi zaštitila interese svojih građana", komentar je gradske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvostupanjska presuda donesena je na Općinskom sudu u Splitu po sutkinji Dunji Ljubičić 22. kolovoza 2016. godine, a na Županijskom sudu u Zagrebu nakon dvije godine nepostupanja, promjenom suca u postupku u listopadu 2018. godine, po sutkinji Niki Grospić Ivasović sada je navodno donesena presuda po kojoj Split moraju platiti gotovo 150 milijuna kuna dr. Nebojši Kneževiću.

Traže pomoć države?

Ako je informacija točna, to bi bio toliki udarac na proračun grada da bi svi proračunski korisnici ostali bez prihoda od vrtića, vatrogasaca, pa do najugroženijih socijalnih skupina. Neslužbeno se doznaje kako će Split tražiti pomoć od države te je zbog ovoga skandala gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara otputovao u Zagreb na sastanak kod premijera Andreja Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradu ističu kako je ovo kostur iz prošlosti s kojima se suočavaju, uz Spaladium arenu, Dalmacija vino, Karepovac, Žnjan, zapuštanje Marjana, nerazvijenu infrastrukturu, a s kojim su se odlučno uhvatili u koštac u cilju rješavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo