Tužne vijesti / U 41. godini života preminuo Kristijan Schneider, trener koji je izgradio neke od najboljih hrvatskih tenisača

Image
Foto: Pixsell

Prije dvije godine mu je otkriven rak debelog crijeva, a nakon teške operacije otklonjeno mu je cijelo zahvaćeno područje.

26.4.2022.
9:17
Pixsell
VOYO logo

Kristijan Schneider, jedan od najpoznatnijih hrvatskih teniskih trenera, preminuo je u 41. godini života nakon bitke s rakom debelog crijeva i trbuha. 

On je u siječnju zajedno s Petrom Marčinko otputovao u Melbourne na Australian Open, kojega je ova hrvatska čudesna hrvatska tenisačica osvojila u juniorskoj konkurenciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužna vijest za tenisku obitelj: nakon teške bolesti umro je Kristijan Schneider. Jedan od naših najpoznatijih trenera, svuda omiljeni Kiki, izgubio je najtežu bitku protiv opake bolesti," stoji u priopćenju hrvatskog teniskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je trener mnogim teniskim zvijezdama, kao što su Borna Ćorić i Ana Konjuh, nedavno je sudjelovao u osvajanju juniorskog Australian Opena Petre Marčinko, a radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović... Nažalost, Kikijev život se ugasio prerano, u 41. godini. Kiki, hvala ti na svemu što si dao tenisu i bio to što jesi. Obitelji ovim putem izražavamo najdublju sućut."

Prije dvije godine mu je otkriven rak debelog crijeva, a nakon teške operacije otklonjeno mu je cijelo zahvaćeno područje. Šest mjeseci poslije, tijekom Australian Opena, ponovno je osjetio jake bolove u trbuhu nakon čega mu je otkriven rak koji se nije mogao ukloniti operacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo