SLAVNI HRVATSKI RUKOMETAŠ O GADNOJ BORBI S KORONOM: / Jedno vrijeme bio je u bolnici - 'Bilo je jako teško, morao sam na Hitnu'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Od 22 igrača koja je pozvao izbornik Hrvoje Horvat prije desetak dana, ozljede i koronvirus zaustavile su četvoricu da se odazovu tom pozivu

26.4.2021.
19:40
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u zagrebačkom hotelu Westin te je odmah, nakon konferencije za medije i PCR testiranja, otputovala u Sv. Martin na Muri gdje će boraviti sljedećih pet dana. U sklopu reprezentativnog tjedna Hrvatska će igrati tri utakmice EHF Euro Cupa, u srijedu i četvrtak protiv Slovačke u Varaždinu, a u subotu protiv Mađarske u Veszpremu.

Od 22 igrača koja je pozvao izbornik Hrvoje Horvat prije desetak dana, ozljede i koronvirus zaustavile su četvoricu da se odazovu tom pozivu. Luka Cindrić je ozlijeđen pa je umjesto njega pozvan Ante Gadža. Marko Mamić mora na lakšu operaciju čišćenja zgloba, a Ivana Martinovića i Antu Ivankovića zaustavio je Covid-19. Izbornik nije odlučio naknadno zvati nove igrače koji bi zamijenili tu trojicu, pa će na raspolaganju imati 19 rukometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

26.01.2020., Tele 2 Arena, Stockholm - Europsko rukometno prvenstvo, finale, Spanjolska - Hrvatska. David Mandic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Teška bitka s koronom

U ekipi je i David Mandić koji je najavio nadolazeću akciju.

"Izbornik je zvao mlađu generaciju, želi isprobati te dečke prije Europskog prvenstva. Tu ima puno potencijala i sigurno će svi dobiti šansu u ovom tjednu. Nema puno vremena za uigravanje, brzo nam slijede utakmice. Bit će sve u redu, svi su ovdje spremni dati sve od sebe za reprezentaciju", rekao je Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, Mandić je nedavno prebolio koronavirus, a imao je dosta težak oblik i neko je vrijeme morao biti u KB-u Dubrava.

"Sada sam spreman, ali bilo je jako teško, morao sam zvati Hitnu pomoć koliko mi je loše bilo, dva-tri dana mi je bilo jako teško. Kasnije sam išao na preglede pluća i srca, sve je u redu. Sada se vraćam i polako dižem formu, a izbornik zna kakva je situacija sa mnom, zvao me je dok sam bio bolestan", rekao je Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo