LEGENDARNI IZBORNIK OTKRIO KAKO ČERVAROVA REPREZENTACIJA MOŽE BITI BOLJA: / Njegov recept nije jednostavan

Image

Jedan od najvećih hrvatskih rukometnih trenera govorio je o budućnosti domaćeg rukometa

27.1.2019.
22:07
VOYO logo

Zdravko Zovko izbornik je koji je Hrvatskoj prije 25 godina donio prvu europsku medalju iz Portugala (bronca), a godinu dana nakon toga i prvu svjetsku s Islanda (srebro), a sada je govorio o perspektivi trenutne selekcije Kauboja.

"Presjek kaže - dobra. Po meni smo izgubili puno iz ‘94. godišta, Mihić, Mamić, Šebetić, Jotić, Božić-Pavletić oni su sad u naponu snage... Kuduz se izgubio, sada se opet pojavljuje u Rumunjskoj, a bio je jako dobar lijevi vanjski. Generacija ‘96. nije bila tako dobra, ali Šipić je tu, Vida isto...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘98. je godište izuzetno potentno, tu su Šarac i Jaganjac lijevo, imamo Martinovića, kojeg ne smijemo preskočiti jer smatram da je jedan od najperspektivnijih u svijetu koji već može biti unutra, tu je Bahtijarević na sredini... Vidim da su ti dečki otišli igrati, što je jako dobro, jer svi u Zagrebu i Nexeu ne mogu. A 2000. godište po meni je još najbolje od svih. Maraš pokazuje puno, Mileta iz Labina, pivot Pribetić bio je najbolji obrambeni igrač Europe.", rekao je Zovko za Sportske Novosti.

Problem vratara

Govorio je i o problemima na vratarskim pozicijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvi pogled, jer nema top-vratara kao u drugim selekcijama. Malo kaskamo, u selekciji neke stvari treba mijenjati, ne otpisivati ih prerano, gledati, čekati... Mi sada iz prethodnih generacija imamo Cvitkovića, Ivića, Ašanina i Cara, koji pokazuju puno, brane u jakim europskih klubovima, a to nije zanemarivo.

Francuska je fenomenalna momčad, njihova individualna kvaliteta je impresivna, ali, vidite, ne uspijevaju doći na vrh. Otišli su Omeyer i Narcisse, pa je otpao Sorhaindo, onda je Nikola bilo ozlijeđen, a to bez njih nije momčad. Da bi bila momčad, mora se složiti. Dakle, nisu ni oni svemogući, ali svjesno ulaze u promjene i sigurno će još godinama biti u vrhu - zaključio je Zovko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo