TOTTENHAM SLAVIO PROTIV ARSENALA: / Topnici su nestali za 146 sekundi, a domaći navijači sprdali su Wengera

Image
Foto: AFP

U londonskom derbiju ljutih rivala Tottenham je u nedjelju na svom stadionu protiv Arsenala slavio sa 2-0, te je ostao na četiri boda zaostatka iza vodećeg Chelseaja.

30.4.2017.
19:33
AFP
VOYO logo

Tottenham je u sjevernolondonskom ljutom derbiju zasluženo pobijedio Arsenal 2-0 i održao četiri boda zaostatka za liderom Premiershipa Chelseajem. Ovo je bila 50. utakmica Arsenea Wengera protiv Spursa, ali ovaj dvoboj Francuz će htjeti što prije zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije početka susreta navijači Tottenhama su se šalili na račun francuskog stručnjaka na klupi Arsenala kojeg ne žele niti navijači vlastitog kluba. Tako su se ispred stadiona mogli biti vidljivi šalovi s natpisom "Arsene Wenger, želimo da ostaneš".

Navijači Spursa aludiraju na to da Wengeru niti ove sezone baš ne ide i kao takav je njima poželjan. Da nastave s pobjedama protiv njih. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka. Pamti se tek prilika Tottenhama iz 22. minute, kao i ona poslije Eriksena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme u znaku promašaja Diera i Eriksena

Eric Dier poslao je jednu loptu za najboljeg napadača Tottenhama i strijelca Kanea koji je uputio udarac, no lopta se odbila od Koscienlyja na drugu stativu gdje se nalazio Alli, no engleski veznjak nije uspio postići pogodak ponajprije zahvaljujući ometanju TopnikaOxladea Chamberlainea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Christian Eriksen također je bio u prvom poluvremenu promašio jednu veliku šansu. Nakon sjajne kontre Spursa, Son se oslobodio i njegov udarac se odbio do Eriksena na drugoj stativi, ali Danac je pogodio prečku.

https://streamable.com/5xxf7

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme, dva gola Spursa

U 55. minuti Spursi su poveli. Eriksen je prošao kroz jalovu obranu Arsenala, puknuo prema Petru Cechu koji je loše reagirao i odbio loptu na Dele Alliju koji postiže svoj 17. prvenstveni gol.

Već tri minute kasnije Tottenham udvostručuje svoj vodstvo. Gabriel je srušio Kanea u kaznenom prostoru, a glavni sudac utakmice, poznati Michael Oliver, nije imao druge nego pokazati na penal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski napadač je na sebe preuzeo odgovornost te zakucao loptu u donji desni kut Cechovog gola i tako postao prvi igrač Spursa koji je zabio barem jedan pogodak u pet uzastopnih utakmica protiv Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham sljedeće kolo odlazi Bilićevom West Hamu, a Arsenal u derbiju kola dočekuje Manchester United.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo