PRVO SLAVLJE DINAMA: / Henriquez donio pobjedu Modrima nad liderom poljskog prvenstva

Image
Foto: Pixsell, Jurica Galoić

Nogometaši Dinama su u drugoj pripremnoj utakmici u La Mangi, gdje se dinamovci pripremaju za nastavak prvenstva, s 2:1 svladali poljsku momčad Piast Gliwice, lidera poljskog prvenstva.

29.1.2016.
18:22
Pixsell, Jurica Galoić
VOYO logo

Trener ModrihZoran Mamić susret je započeo s momčadi koja je u prosjeku bila mlađa od 18 godina. Tako su utakmicu započeli: Šemper, Stojanović, Benković, Soldo, Sosa, Knežević, Moro, Lovren, Fintić, Brekalo, Gojak.

Dinamovi juniori dominirali su protiv vodeće momčadi poljskog prvenstva, dobre prilike za golove propustili su Gojak, Fintić i Brekalo, a u 39. minuti Poljake je načeo Lovren pogotkom iz odbijanca nakon što je Benković pogodio vratnicu iz slobodnog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljaci izjednačili, Henriquez zabio za pobjedu

No, Poljaci se nisu predavali i Piast Gliwice je izjednačio na početku drugog poluvremena. Naime, na poluvremenu je Mamić napravio nekoliko izmjena, a već u 49. minuti poljska momčad je izjednačila preko Murawskog.

Dinamo je i nakon toga bio dominantniji, te je do pobjede, prve u 2016. godini, stigao preko Henriqueza, koji je zabio glavom nakon ubačaja iz kuta. Tako je čilenaski reprezentativac na najbolji način, nadamo se, najavio svoje dobre igre u nastavku sezone. Podsjetimo, Dinamo je u prve dvije pripremne utakmice remizirao (0:0) sa Celjem, te izgubio (2:0) od norveškog Stromsgodseta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić zadovoljan

Trener Dinama Zoran Mamić imao je razloga za zadovoljstvo nakon utakmice i pobjede Modrih protiv Piasta.

"Apsolutno su naši mladi igrači pokazali da zaslužuju ono što mi mislimo o njima i to u ozbiljnoj utakmici protiv jake momčadi. Milina je imati takve mlade igrače... Naravno, i sreća za klub – pričao je trener nakon utakmice pa nastavio o Henriqueza koji je odigrao jako dobro i upisao se u strijelce:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da je to odlična vijest jer treba golove i sigurno će mu dignuti samopouzdanje."

Odlična predstava mladih igrača možda će im donijeti još jednu utakmicu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo kako će se razvijati utakmice ovdje, ali razmišljamo o tome da na dan utakmice protiv Shakhtara organiziramo još jednu utakmicu s njihovom mladom momčadi pa da dobiju još minutaže", kaže trener pa zaključuje:

"Naravno, mi moramo biti svjesni da se bliži nastavak prvenstva i moramo uigravati momčad odnosno standardizirati ekipu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvak Hrvatske će u Španjolskoj igrati još protiv CSKA iz Moskve (30.1.), bugarskog Litexa (2.2.) i za kraj ukrajinskog Šahtara (5.2.).

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo