ZANIMLJIVA UTAKMICA / Rudeš na Poljudu došao do nevjerojatnog rekorda HNL-a, Hajduk zabio pet komada

Image
Foto: Pixsell

U drugom subotnjem susretu 32. kola HNL-a, utakmici s brojnim prilikama splitskog sastava, nogometaši Hajduka su s uvjerljivih 5-1 (2-1) pobijedili Rudeš.

27.4.2024.
21:06
Pixsell
VOYO logo

Igralo se ponovno pred praznim tribinama Poljuda, zbog kazne koju odrađuje Hajduk, a po dva pogotka za Splićane su postigli Rokas Pukštas, u 4. i 26. te Filip Krovinović, u 53. i 59. minuti. Strijelac petog domaćeg gola bio je Nikola Kalinić u 71. minuti. Jedini gostujući pogodak bio je autogol Pukštasa u 28. minuti.

Image
HRVAT U CENTRU ZBIVANJA /

Prije nekoliko godina je izašao pred Torcidu, a sada su ga pozvali navijači Dinama

Image
HRVAT U CENTRU ZBIVANJA /

Prije nekoliko godina je izašao pred Torcidu, a sada su ga pozvali navijači Dinama

Hajduk je ostao na trećem mjestu ljestvice te ima točno deset bodova manje od druge Rijeke. Rudeš je odavno prežaljen na svom posljednjem mjestu te je budući član drugoligaškog okruženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog početka susreta s napadačkim gardom je krenuo Hajduk, ali i Rudeš koji se došao na Poljud nadigravati. Već u trećoj minuti Splićani su stvorili prvu šansu, a Pukštas je pogodio vratnicu. Međutim, nije trebalo dugo Pukštasu kako bi bio precizniji, u idućem napadu je glavom pogodio za 1-0.

Uslijedila je potom gostujuća šansa Latkovića te domaće prijetnje Trajkovskog i Brekala. U uvodnom dijelu susreta najčešće je glavnu ulogu nosio Pukštas koji je u 26. i 28. minuti zabio na obje strane terena. Prvo je bio strijelac za 2-0, a potom je pogodio vlastitu mrežu za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba istaknuti i gostujućeg vratara Mateja Markovića koji je imao pregršt posla, a veliki dio njega je odradio za visoku ocjenu. No, početkom drugog poluvremena nije mogao zaustaviti raspucanog Krovinovića koji je postigao dva pogotka.

Prvo je Krovinović u 53. minuti pucao s 25 metara i pogodio za 3-1, dok je u 59. bilo 4-1 za Splićane nakon lijepe akcije Brekala i Krovinovića te novog gola veznog igrača Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je zaključeno golom Kalinića u 71. minuti za konačnih 5-1 Hajduka koji je mogao i mnogo uvjerljivije slaviti u ovom susretu da je bilo mirnoće i preciznosti u završnicama brojnih akcija.

Rudeš je ove sezone u HNL-u večeras na Poljudu iskoristio 50. igrača što je rekord HNL-a za jedan klub u pojedinačnoj HNL sezoni. U igru je početkom drugog dijela ušao Bartol Kunert čime je jubilej postao rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo