DINAMO RUTINSKI SVLADAO SLAVEN BELUPO: / Modri ponovno zasjeli na vrh ljestvice; Zabili su Koprivničanima tri pogotka

Image

Dinamo je danas pobijedio protiv Slaven Belupa na Maksimiru u 23. kolu 1. HNL, i to rezultatom 3:0. Strijelci su bili Gvardiol, Tolić i Gavranović

28.2.2021.
19:04
VOYO logo

U posljednjem susretu 23. kola Prve HNL Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Slaven Belupo sa 3-0 vrativši se na vrh ljestvice. Dinamo je do novih bodova stigao golovima Joška Gvardiola (60), Marka Tolića (65) i Maria Gavranović (90).

U odnosu na momčad koja je u četvrtak pobijedila Krasnodar, Zoran Mamić je na teren poslao sedam novih igrača (Marija Gavranovića, Marijana Čabraju, Roberta Burtona, Josipa Mišića, Dinu Perića, Petra Stojanovića i Iyajija Atiewmena) i to se vidjelo na terenu. "Modri" su prvih 45 minuta pružili slabu predstavu, bez pravog ritma i ideje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri velike izmjene za Dinamovo buđenje

Jedina zanimljivost pred gostujućim vratima dogodila se u 37. minuti kada je Lauritsen zabio glavom na Ivanušecov ubačaj, no nakon poduže VAR analize pokazalo se kako je danski stoper bio u zaleđu. S druge strane gosti iz Koprivnice odlično su se branili, a svoje prilike su tražili iz kontri.

U poluvremenu je Mamić napravio tri izmjene, izašli su Majer, Burton i Čabraja, a umjesto njih su ušli Tolić, Gvardiol i Kastrati. I upravo su njih trojica bila najzaslužnija za Dinamovo buđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu veliku priliku Dinamo je imao u 57. minuti, no Filipović je obranio Atiemwenov udarac. Tri minute kasnije "Modri" su poveli, Joško Gvardiol je pucao, a lopta je na putu do gola pogodila Kima i prevarila Filipovića.

Poništen kazneni udarac

U 63. minuti Gavranović je imao lijepu priliku za 2-0, ali je pucao preko gola. No, samo dvije minute kasnije ipak je bilo 2-0. Kastrati je probio po krilu i povratnom loptom uposlio Tolića koji je mirno pospremio za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 73. minuti sudac Vidulin je dosudio kazneni udarac za Dinamo, no nakon video pregleda promijenio je odluku. U posljednjim trenucima susret među strijelce se upisao i Gavranović nakon ubačaja iz kornera.

Dinamo vodi na ljestvici sa 51 bodom koliko ima i Osijek, ali "Modri" imaju i utakmicu manje. Gorica se učvrstila na trećem mjestu sa 46 bodova, čak 14 više od Rijeke koja je četvrta. Posljednja dva mjesta drže Lokomotiva (19) i Istra 1961 (14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO

Dinamo - Slaven Belupo 3:0 (Gvardiol 61', Tolić 65', Gavranović 90')

Sastavi

Dinamo: Livaković, Lauritsen, Majer, Gavranović, Ivanušec, Čabraja, Burton, Mišić, Stojanović, Perić, Atiemwen

Slaven Belupo: Filipović. Kim, Bruggen, Mlinar, Leyton, Iličić, Knoll, Liklin, Julardžija, Apau, Bogojević


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice

90' GOOL! Gavranović zabio za kraj za 3:0! Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' Hajrović je sjajno pucao iz slobodnog udarca s nekih 20 metara, ali lopta će ipak biti izvedena iz kornera.

75' Nakon pregleda u VAR sobi ipak ništa od kaznenog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' Penal za Dinamo. Loptu si je na bijelu točku Mario Gavranović, ali još čekamo potvrdu iz VAR sobe.

65' GOOL! Samo četiri minute nakon prvoga gola Modrih Tolić zabija za novo vodstvo Dinama, 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' GOOL! Gvardiol zabija svoj prvi gol ove sezone u HNL-u! Sjurio se u šesnaesterac, pucao s nekih 10-ak metara i osigurao vodstvo Modrima.

57' Lijepa akcija Dinama. Stojanović je poslao dobar ubačaj u kazneni prostor, ali Atiemwen je bio neprecizan glavom, a Filipović je obranio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' Izborio se za udarac Gavranović, ali pucao je točno u Filipovića.

48' Stojanović je dobio žuti zbog evidentnog prekršaja na centru travnjaka. Skočila je Dinamova klupa, nisu zadovoljni reakcijama suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Mamić je odmah napravio tri izmjene, iz igre su izašli Majer, Čabraja i Burton, a ulaze Tolić, Gvardiol i Kastrati.

Kraj prvog poluvremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+1' Odlična prilika za Dinamo. Čabraja je probio po lijevoj strani i ubacio u sredinu, a Mišić je poslao loptu visoko iznad okvira vratiju.

45' Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' Lauritsen je zabio za 1:0, ali je VAR odlučio kako je bilo zaleđe tako da ništa od pogotka na Maksimiru.

25' Burton pokušava s nekih 25 metara! Lopta se odbila do njega nakon što je Majer ubacio iz kuta, ali je bio neprecizan. Njegov pokušaj otišao je izvan okvira vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' Lijepa akcija Majera. Povukao je sam do kaznenoga prostora, ali ga je obrana Slavena zaustavila.

12' Prvi udarac na gol u današnjem susretu! Ivanušec je probio desnu stranu i ubacio, ali Atiemwen nije impresionirao udarcem glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' Dinamo je imao i prvi korner u utakmici, ali dobro je raščistila obrana Slaven Belupa ovu opasnost.

1' Počela je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dinamo od 17:05 igra protiv Slaven Belupa na Maksimiru u 23. kolu 1. HNL.

Aktualni prvak nakon ulaska u osminu finala Europa lige ima priliku pobjedom vratiti se na vrh HNL-a. Osijek je u petak u Varaždinu preokretom 3:2 skočio na prvu poziciju, ali, Modri imaju dvije utakmice manje.

"Vraćamo se u 'back to reality', čeka nas HNL. To je ono od A do Ž, najvažnije za nas. Da bismo opet igrali ovakve europske utakmice moramo biti prvaci, osvajati bodove i pobjeđivati", rekao je trener Dinama Zoran Mamić uoči utakmice.

"Slaven Belupo je neugodan protivnik koji dobro igra i u prvoj rundi odigrali smo 3:3. Napravili su nam tada dosta problema. Moramo biti maksimalno koncentrirani i dobro se odmoriti do te utakmice da nastavimo kontinuitet dobrih igara. Nakon toga već idući tjedan čeka nas i susret s njima u Hrvatskom kupu, ali o tom potom."

Slaven Belupo je u borbi za ostanak, a prije pet dana su u Dubrovniku izborili ulazak u polufinale Kupa.

"Treba biti realan i postaviti očekivanja u skladu s našim mogućnostima u omjeru na protivnika. Osloboditi se velikih očekivanja ili neugodnih posljedica i ne misliti što će biti. Neki uspiju u životu jer ne znaju tko je na drugoj strani ili ih ne zanima to. Osjete radost radeći ono što vole u tom trenutku i fokusiraju se samo na sebe i svoj zadatak. I ova utakmica je jedna od 36 kojima se radujemo", rekao je trener Slaven Belupa Tomislav Stipić.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo