Ćorluka pronašao novi klub: 'Luka mi već kuka!'

Branič hrvatske reprezentacije Vedran Ćorluka, koji je u Tottenhamu već neko vrijeme u drugom planu, do lipnja bi trebao igrati za Bayer iz Leverkusena.

30.1.2012.
20:19
VOYO logo

Agonija Vedrana Ćorluke u Tottenhamu je, čini se, završila. U ponedjeljak ujutro se oprostio od suigrača u Tottenhamu te predzadnjeg dana zimskog prijelaznog roka krenuo prema Leverkusenu.

Bayer, klub u kojem su igrali braća Niko i Robert Kovač te Marko Babić, je hrvatskog reprezentativca posudio na šest mjeseci i na ljeto će imati pravo otkupiti njegov ugovor, a Čarli bi mogao debitirati već u subotu protiv Stuttgarta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam još 100% siguran da će biti tako, možda je ipak bolje pričekati utorak i preglede, odnosno da se i formalno vežem za Bayer idućih najmanje šest mjeseci", izjavio je Ćorluka Sportskim novostima i dodao:

"Jako će mi nedostajati bivši suigrači. Eno, Luka mi već kuka, nakon dugo vremena zajedničkog igranja sada se rastajemo. Hvala svima u Tottenhamu, navijačima na prekrasnim godinama, ali život ide dalje svojim tokovima", izjavio je Čarli koji je skinuo veliki kamen sa srca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću ni pomišljati što bi bilo s mojim nastupom na EURU da sam ostao u Tottenhamu, odnosno na klupi za rezerve. Reprezentativna priča je bila važan faktor u mojoj odluci o promjeni sredine nakon skoro pet godina u Premiershipu", izjavio je Ćorluka za kojeg su se interesirali i Roma, Juventus, West Ham, Lille i Lyon.

Bayer nakon 19 odigranih rundi u Bundesligi zauzima šesto mjesto s 30 bodova, 10 manje od vodećeg trojca, Bayerna, Borussije Dortmund i Schalkea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton je ponudio Rangersu šest milijuna eura za Nikicu Jelavića, a u Glasgowu su pristali na ponudu. Iako se proteklih tjedana oko Jelavićeva imena vezivalo najmanje desetak klubova, Evertonova ponuda je najkonkretnija i postoji realna mogućnost da će hrvatski napadač dogovoriti svoje uvjete s engleskim klubom. Evertonov trener David Moyes kazao je da je baš Jelavić tip napadača kakvog bi želio imati u momčadi u nastavku sezone. Podsjetimo, Nikica je propustio subotnju pobjedu Rangersa nad Hibernianom (4:0). Prijelazni rok završava u utorak, 31. siječnja u ponoć, a ovo su posljednji transferi obavljeni tijekom ponedjeljka:

Argentinac Lucho González vraća se u Porto nakon dvije i pol godine provedene u Olympiqueu iz Marseillea. Talijan Luca Toni karijeru će nastaviti u Al Nasru, klubu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Škotski premijerligaš Dundee United doveo je slovačkog napadača Miloša Lacnyja iz Sparte na godinu dana. Nakon što je dovela Amaurija, Fiorentina se pojačala s još dva igrača. Iz Leccea je došao urugvajski veznjak Ruben Olivera (28). Potpisao je ugovor vrijedan 1.5 milijuna eura do lipnja 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Transferi godine

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo