NAVIJAČIMA SIXERSA NEDOSTAJE PRIDJEVA ZA OPISATI ŠARIĆA: / 'Kriminalno podcijenjen. Pa on sve ovo radi iz Hrvatske'

Image
Foto: AFP i Screenshot

Navijači Sixersa veoma cijene hrvatskog reprezentativca

20.4.2018.
11:33
AFP i Screenshot
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić nastavio je formu iz regularne sezone i u doigravanju. Košarkaši Philadelphia 76ersa slavili su protiv Miami Heata u trećoj utakmici prvog kruga doigravanja 128-108 i tako poveli 2-1 u seriji.

PHILADELPHIA NA KRILIMA IZVRSNOG ŠARIĆA DOŠLA DO NOVE POBJEDE: Dario najbolji kad je najpotrebnije, Embiid lomio maske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Joela Embiida, Šarić je opet bio među najboljim igračima Sixersa. Nakon sporijeg početka, dignuo je razinu svoje igre i u drugom poluvremenu postigao ključne poene za važnu pobjedu na gostujućem terenu. Završio je utakmicu s 21 košem, sedam skokova i četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi od 2015. kojemu je to uspjelo

Šibenčaninu su ovo prve utakmice u NBA doigravanju, a u nijednoj od njih nije ubacio manje od 20 poena. Tako je postao prvi košarkaš s takvim učnikom nakon Anthonyja Davisa kojemu je to uspjelo 2015. godine. Od europskih igrača, u prvim utakmicama u doigravanju to je uspjelo tek Arvydasu Sabonisu.

"Jednostavno, volim Darija Šarića. Sve kod njega. I to uistinu mislim, predstavlja sve što ja želim dobiti od momčadi. Ponosan je borba, sve što želite od klupske kulture", rekao je trener Sixersa Brett Brown.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Sixers obožavaju Hrvata zbog njegove požrtvovnosti, a posebno su ponosni na poštapalicu "Dario will never come over/Dario nikad neće doći". Kada su u razmjeni dobili hrvatskog košarkaša, kritičari su znali govoriti kako je on jedan od onih Europljana koji nikad neće preko bare i da će ga se trebati dugo načekati da dođe. Dario je, naravno, došao. Igra na rookie ugovoru i zbog toga ga cijene navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenoj mreži Redditu hvale nakon treće utakmice serije nisu prestajale. "Dario je bio X-faktor...Kriminalno je podcjenjen...Pokazao se danas, probudio nas je...Strah me što će mu ponuditi kada postane slobodan igrač...Sve ovo on ostvaruje iz Hrvatske. Bit će je*beno nevjerojatno kada stvarno dođe."

Image

Screenshot Reddit

Sličnog su raspoloženja i na Twitteru. "Dario Šarić = pobjednik", napisao je Kevin O'Connor, novinar Ringera. "Dario Šarić ubija u ovoj seriji....Moja jedina pogreška kada sam hvalio prije nego što je došao - što ga nisam još više hvalio", pišu na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo