nba doigravanje / Golden State slavio i bez Curryja, Oklahoma izgubila od Dallasa, Toronto izjednačio s Pacersima

Nakon što su u prvoj utakmici izgubili sa 38 razlike, Dallas Mavericks su u drugoj utakmici doigravanja protiv Oklahoma Cityja slavili sa 85-84

19.4.2016.
9:43
VOYO logo

Branitelji naslova prvaka NBA su sinoć u drugoj utakmici doigravanja i bez svog najboljeg igrača Stephena Curryja slavili protiv Houston Rocketsa, Toronto Raptorsi su pobijedili Indiana Pacerse i izjednačili se na 1-1 u seriji na četiri pobjede, kao i Dallas Mavericks koji su bili bolji od Oklahoma City Thundera. 

Trener Golden Statea Steve Kerr nije htio riskirati i izgubi Curryja do kraja doigravanja pa ga jue ostavio da zbog ozljede desnog zgloba drugu utakmicu protiv Houtson Rocketsa promatra s klupe. Zamijenio ga je, i to dobro, Shaun Livingston. Livingston je započeo i završio ključni niz u zadnjoj četvrtini i Warriors su slavili sa 115-106. Golden State sada vodi 2-0 u seriji na četiri pobjede. Warriorse je predvodio Klay Thompson,  koji je pogodio tri trice i imao 15 pogodaka iz 16 pokušaja s linije slobodnih bacaanja, sa 34 pogotka, a Livingston je dodao 16 uz šest asistencija.  Draymond Green je imao najviše skokova u momčadi Warriorsa, čak 14.  Golden State, kojem Rockets nisu ni u jendom trenutku ozbiljnije zaprijetili, pobijedio je Houston šesti put zaredom i 14. put u zadnjih 15 utakmica. James Harden je bio najučinkovitiji kod Rocketsa sa 28 pogodaka i 11 asistencija. Na kraju prvog poluvremena Rockets su zaostajali 11 koševa, ali onda je Harden u trećoj četvrtini zabio sedam koševa i približili su se Warriorsima do kraja tog dijela utakmice na četiri razlike. Ali onda su na početku zadnje četvrtine Warriorsi povećali razliku na 88-79 i Rocketsi im više nisu zaprijetili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su u prvoj utakmici izgubili sa 38 razlike, Dallas Mavericks su u drugoj utakmici doigravanja protiv Oklahoma Cityja slavili sa 85-84. Raymond Felton je za Dallas zabio 21 koš uz 11 skokova, Dirk Nowitzki je ubacio 17 koševa, a Deron Williams 13. Thunderov Kevin Durant je imao jednu od lošijih večeri sa sedam pogodak iz 33 pokušaja i ukupnim učinkom od  21 košem. Russell Westbrook je zabio 19 uz 14 skokova i šest asistencija. Dallas je vodio jedan koš sedam sekundi prije kraja, na Feltonu je napravljen prekršaj, a on je promašio oba slobodna bacanja. Thunder je uhvatio loptu i Durant je promašio polaganje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga momčad Istočne konferencije Toronto Raptors su se izjednačili s Indianan Pacersima na 1-1 u seirji na četiri pobjede nakon što su sinoć u drugoj utakmici bili bolji sa 98-87. Jonas Valanciunas ih je odveo do pobjede sa 23 pogotka i 15 skokova,  a Kyle Lowry je ubacio 18 koševa uz devet asistencija. Najbolji strijelac Pacersa bio je Paul George koji je zabio 28 koševa.  Raptorsi su imali prednost od 18 koševa u prvom poluvremenu, ali su im se  Pacersi približili na samo četiri razlike u trećoj četvrtini. Raptors su opet stvorili prednost od 18 koševa nakon pet minuta igre u zadnjoj četvrtini i imali su prednost od 19 koševa manje od pet minuta do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo