VIDEO: / Ovo već dugo nitko nije napravio Kličku!

Počelo je prljavo, i završilo prljavo. Vitalij Kličko i dalje je svjetski prvak u teškoj kategoriji po WBC verziji.

19.2.2012.
0:40
VOYO logo

Po uvodu se činilo da će to biti još jedan 'cirkuski' meč u režiji braće Kličko, ali ono što je u 12 rundi uslijedilo u ringu, može se nazvati pravim boksom. Doduše i uvod i kraj bili su u stilu najgorih izdanja Mikea Tysona. Britanski izazivač porijeklom iz Zambije je na početku meča pljunuo šokiranog Vladimira, a na kraju niti jednom od braće nije htio ni pružiti ruku uz riječi: 'Ovdje nisi dobrodašao!'.

Jednako zanimljivo bilo je i tijekom 12 rundi u ringu. Za razliku od prijašnjih izazivača, Chisora je priredio pravi pakao Vitaliju. Uporno ga je proganjao po ringu, pokušavajući ga pogoditi unatoč 15 centimetara koji su mu nedostajali i po visini i u dosegu ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali pokazao je veliko srce, zaprijetio Kličku opasnije nego itko zadnjih godina te utišao dvoranu u Münchenu i učinio meč koliko toliko neizvjesnim. Vitalij je na kraju meča izgledao shrvano, ali suci su jednoglasno i opravdano udlučili u njegovu korist. Kraj je podsjetio na početak. Uz naguravanje u ringu i psovke, prgavi Britanac je nekoliko puta izazvao obojicu braće na novi meč.

Iduća borba za naslov prvaka bit će za dva tjedna kada će u Düsseldorfu mlađi brat Vladimir braniti svoju titulu po trima verzijama (IBF, WBO i WBA) protiv francuskog teškaša Jean-Marca Mormecka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 12.500 gledatelja u minhenskom Olympiahalleu Kličko je jednoglasnog odlukom sudaca pobijedio kontroverznog britanskog izazivača Derecka Chisoru. Suci su presudili 118-110, 118-110 i 119-111 u korist slavnog Ukrajinca. "Želio sam ga nokautirati, da budem iskren. Želio sam mu dati što zaslužuje. Nije uspjelo. Život je interesantan i dug. Tko zna, moža se sretnemo neki drugi put", komentirao je Kličko, kojeg je Chisora uoči meča pokušao isprovocirati prvo pljuskanjem na službenom vaganju, a onda "pljuckanjem" vodom pri sučeljavanju u ringu. Upitan za komentar Chisorinog otpora, Kličko je rekao. "Pokušao je sve, ali osim što me par puta okrznuo, nisam osjetio ništa više".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo