VIDEO: / MEC STOLJECA KOJI TO NIJE BIO Mayweatheru pobjeda i nevjerojatno bogatstvo

Amerikanac Floyd Mayweather Jr.

3.5.2015.
7:48
VOYO logo

Bila je to 48. pobjeda 38-godisnjeg americkog boksaca koji nema niti jedan poraz u profesionalnoj karijeri. Dvije godine mladi Pacquiao je dozivio sesti poraz uz 57 pobjeda i dvije neodlucene borbe.

Premda dio boksackih strucnjaka smatra kako je kroz povijest bilo atraktivnijih i poznatijih boksaca od Mayweather Jr. i Pacquiaoa, bio je to svakako marketinski najveci mec u povijesti ovog sporta. Njihov okrsaj se dogovarao godinama i na koncu je to postala najskuplja borba teska 300 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I samo zbog toga je ovo najveci mec ikad. Zaista steta sto nismo vidjeli bolju borbu, s puno vise rizika s obje strane. "Mec stoljeca" u ringu nije opravdao ocekivanja onih koji su vjerovali da ce dugoocekivani sudar Mayweathera i Pacquiaoa biti i najbolji u povijesti.

https://vine.co/v/e7V16adxjUD/embed/simplehttps://platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sto se tice zarade i 300 milijuna dolara koliko je bio teska ova borba, oko 180 milijuna dolara pripast ce Floydu, dok ce Pacquiao dobiti 120 milijuna dolara. Tako su unaprijed dogovorili organizatori s menadzerima boksaca. Filipinac je pristao na takav dogovor opijen prije svega ogromnim novcima koji su stavljeni ispred njega, kao i konacnom prilikom za napad na pojas svjetskog prvaka koji tako jako zeli.

Amerikanac je, pak, nastavio svoj trend velikih zarada i sudjelovanja u boksackim spektaklima oko kojeg se vrte nevjerojatne cifre, i u kojima je on glavna zvijezda kojem ide veci dio financijskog kolaca. No, nema sumnje da Mayweather nije sjajan boksac. A to je i za Net.hr u ekskluzivnom razgovoru uoci borbe potvrdio najbolji hrvatski boksac Filip Hrgovic kazavsi kako on jednostavno taj ubojiti nagon. Rodeni ubojica s velikim talentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji poraz Mayweather je dozivio u polufinalu olimpijskih igara u Atlanti davne 1996. godine od bugarskog boksaca Serafima Todorova, covjeka koji danas jedva prezivljava od drzavne penzije od 500 eura mjesecno. Mayweather je u Atlanti osvojio broncu, a cetiri mjeseca kasnije je debitirao u profesionalnim vodama i pobijedio. Od tada je nanizao 48 pobjeda u 48 profesionalnih borbi. U cetiri razlicite kategorije je osvojio 10 naslova prvaka.

https://vine.co/v/e7VprHYtEV3/embed/simplehttps://platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacquiao je sportski ponos Filipina i prvi boksac na svijetu koji je postao svjetski prvak u cak osam razlicitih tezinskih kategorija. Zanimljivo, vec je petu godinu zastupnik u filipinskom Parlamentu, a ujedno je i pricuvni casnik filipinske vojske.

Snimio je 11 igranih filmova, 20-tak dokumentaraca, te tri glazbena albuma. Na OI 2008. u Pekingu je nosio filipinsku zastavu na otvaranju premda uopce nije sudjelovao na igrama. Nakon borbe nije skrivao razocaranje odlukom sudaca uvjeren kako je on trebao pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boksacki spektakl u Las Vegasu izazvao nevideni interes medija. Organizatori su dobili cak 18,000 zahtjeva novinara za akreditacije, a odobreno je tek 1,500. U dvorani je bilo kao na dodjeli Oscara, sve prepuno zvijezda. Iz prvih redova mec su pratile hollywoodske zvijezde Clint Eastwood, Robert De Niro, Denzel Washington, Ben Affleck, Bradley Cooper i Mark Wahlberg, legende NBA lige Michael Jordan, Magic Johnson, Charles Barkley i Reggie Miller, zvijezda americkog footballa quarterback New England Patriotsa Tom Brady, tenisac Andre Agassi i njegova supruga Steffi Graf, bivsi svjetski boksacki prvaci Mike Tyson, Evander Holyfield i Sugar Ray Leonard, pjevac Sting, reper Jay Z i njegova supruga Beyonce, P. Diddy...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, osim boksa subota je donijela jos nekoliko sportskih 'poslastica' pa su Amerikanci 2. svibnja prozvali "najvecim sportskim danom ikada". U subotu je odrzan i dvoboj velikih suparnika u baseballu Boston Red Soxa i New York Yankeesa. Zatim, sedma utakmica prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije izmedu San Antonio Spursa i L.A. Clippersa, draft NFL-a i legendarni konjicki Kentucky Derby.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo