HRVATSKA SLAVI NOVE MEDALJE: / Iva i Ana potvrdile da su svjetski vrh

Zagrepcanka Iva Rados donijela je Hrvatskoj drugo odlicje na Svjetskom prvenstvu u taekwondou, koje se odrzava u ruskom Celjabinsku, plasmanom u polufinale kategorije do 73 kilograma.

16.5.2015.
16:33
VOYO logo

Aktualna europska prvakinja je kao druga nositeljica bila slobodna u prvom kolu, u drugom je slavila protiv Australke Nicole Men 4:1, a u osmini finala u neizvjesnoj zavrsnici na zlatni bod prosla reprezentativku Azerbajdzana nakon sto je u posljednjoj sekundi primila izjednacujuci bod za 5:5.

Cetvrtfinalni mec za odlicje donio je novu dramu protiv Poljakinje Aleksandre Krzemieniecke. Clanica Metalca i Poljakinja izmjenjivale su se u vodstvu sve do posljednje sekunde, a na koncu je slavila Rados te tako usla u polufinale koji je na programu u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kasnijem dijelu programa Ana Zaninovic (27) osvojila je broncano odlicje nakon sto je u subotu porazena od vodece taekwondoasice svijeta u kategoriji do 53 kilograma Yun-wen Huang iz Tajvana s 4:12. Starijoj blizanki Zaninovic ovo je cetvrta medalja na svjetskim prvenstvima cime je kompletirala svoju kolekciju s jednim zlatom, dva srebra i broncom.

Jos 2007. godine clanica Marjana osvojila je srebro na Svjetskom prvenstvom u Pekingu kao sedamnaestogisnjakinja, dvije godine poslije nije putovala u Kopenhagen da bi se vratila 2011. i osovjila zlatno odlicje i MVP naslov svjetskog prvenstva. Prvenstvo u Meksiku ostalo je poznato po Aninom prakticki oduzetom naslovu svjetske prvakinje po isteku meca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo