DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM, BY SPAR / Pohani svinjski odresci kuhani u vinu, maslacu i češnjaku, pire krumpir sa mileramom

Image
27.4.2023.
8:38
VOYO logo
  • 800 g svinjskog laks karea
  • 2 jaja
  • 200 g krušnih mrvica
  • 100 g oštrog brašna
  • 500 ml ulja za prženje
  • 150 g maslaca
  • 200 ml bijelog vina
  • 6 režnjeva češnjaka
  • jedna vezica svježeg lista peršina
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 800 g krumpira
  • 250 ml milerama
  • sol, papar

Svinjetinu obradite od žila i opni, narežite na odreske debljine prsta, lagano posolite i poparite po želji. Panirajte odreske tako da ih uvaljate u brašno, pa u razmućena jaja i na kraju u mrvice. Pržite odreske u jako vrućem ulju da dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na papir da se ocijede od viška ulja.

Oguljeni krumpir stavite kuhati u već posoljenu vodu. Dok se krumpir kuha, u posebnoj rajngli na 50 g maslaca prepržite lagano češnjak narezan na ploške. Podlijte bijelim vinom i putite da alkohol ispari jednu minutu. Dodajte temeljac i pustite da prokuha. Na kraju dodajte sitno nasjeckan peršin i preostali maslac. Odreske posložite u vatrostalnu posudu i zalijte ih umakom, a zatim prekrijete aluminijskom folijom i stavite u pećnicu na 175°C 25 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je krumpir gotov, ocijedite ga i pustite ga na cjedilu 5 minuta. Zgnječite ga u pire i dodajte mileram. Posolite ga po želji.

Odreske poslužite uz pire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!

Image

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo