MAJSTOR KUHINJE OTKRIVA TAJNU SAVRŠENE TJESTENINE: / Nakon ovoga više nikad nećete bacati vodu u kojoj se kuhala

Image
Foto: Thinkstock

Ako mislite da za kuhanje tjestenine ne postoji nikakav čaroban recept i da s time ne možete pogriješiti, varate se. Vrhunski majstor kuhinje otkriva svoju tajnu savršene tjestenine.

23.11.2017.
18:34
Thinkstock
VOYO logo

Jedan kuhar vjeruje da postoji vrlo specifična formula za kuhanje tjestenine, uključujući i to koliko soli treba dodati te kako napraviti savršen umak. Scott Conant, koji vodi restoran Fusco u New Yorku i često se naziva "maestrom tjestenine", podijelio je vodič za izradu savršene tjestenine na stranici My Domaine.

Conantova ultimativna tajna preukusne tjestenine s umakom od rajčice jest dodavanje vode u kojoj se kuhala tjestenina samom umaku. Kaže kako se na taj način savršeno zaokružuje cijela priča. Također, savjetuje da ne skuhate tijesto u vodi do kraja. Umjesto toga, procijedite ga nekoliko minuta prije i dovršite kuhanje u umaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet grešaka kod kuhanja tjestenine: Svi ih radimo i upravo zbog njih nam ispada prebrašnasta ili gumena

Conant preporučuje da tjesteninu ne kuhate dulje od 10 minuta. Popržite češnjak s malo crvene paprike, dodajte narezane rajčice i prstohvat soli. Napominje da, kada se rajčice počnu raspadati i ispuštati pektin, umaku dodate jednu jušnu žlicu vode u kojoj se kuhala tjestenina. Zatim pokrijte tavu i pričekajte da zavri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujući vodi od tjestenine, umak će dobiti puninu i slanoću, ali ne previše, već taman koliko treba", kaže.

Na kraju stavite šaku bosiljka, u umak pomiješajte tjesteninu i još jednu žlicu vode u kojoj se kuhala. Prema želji možete dodati još soli ako vam nije dovoljno slano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo