DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM, BY SPAR / Dalmatinske slane fritule sa zagorskim čvarcima, mladi luk u vrhnju

Image
23.4.2023.
8:21
VOYO logo

Za fritule

  • 500 g brašna za dizana tijesta
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 jaje
  • 5 g šećera
  • 10 g soli
  • 3 jušne žlice biljnog ulja
  • 200 ml mlakog mlijeka
  • 200 ml mlake vode
  • 250 g sitno sjeckanih čvaraka
  • 100 g svježeg posnog sira
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 l ulja za prženje

Za umak

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • dvije vezice mladog luka
  • sol, bijeli papar

U većoj posudi promiješajte brašno, kvasac, šećer, sol i češnjak u prahu. Jaje posebno razmutite i dodajte u brašno zajedno s tri žlice ulja. Čvarke i sir također dodajte u smjesu. Mlijeko i vodu promiješajte te lagano zagrijte na cca 30°C. Dodavajte lagano u brašno miješajući mikserom sa spiralnim nastavkom 4-5 minuta. Ostavite tijesto da se diže pola sata na toplom.

Za umak sitno nasjeckajte mladi luk i promiješajte ga s kiselim vrhnjem. Lagano posolite i popaprite po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se tijesto diglo, stavite ga u dresir-vrećicu i odrežite joj vrh. Fritule radite tako da žličicu namočite u vruće ulje te u nju istisnete smjesu za fritule pa ju uronite u duboko ulje. Postupak ponavljajte dok imate smjese. Nemojte sve od jedanput pržiti, nego radite desetak fritula po jednom  prženju. Kada ste sve fritule ispržili, poslužite ih uz umak.

DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo