Kulinarstvo / Kako pripremiti luk za zimnicu?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da se luk može pripremiti za zimnicu? Pripremite luk za zimnicu jednostavno i brzo.

18.11.2021.
15:55
Pixabay
VOYO logo

Luk je pun hranjivih sastojaka i vrlo se često koristi u pripremi jela. Može se čuvati svjež gotovo do novog uroda, no situacija je kompliciranija s mladim lukom.  Najčešći i najučinkovitiji način očuvanja zelenog luka bez promjene boje i dehidracije vlakana je soljenje i na taj način možete spremiti mladi luk za zimnicu.

Sastojci potrebni za pripremu luka za zimnicu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 kilograma luka
  • 1 kilogram soli.

Priprema luka za zimnicu:

Tanko narezani mladi luk posložite u slojevima u staklenku. Svaki sloj obilno pospite sa soli. Luk dobro zdrobite drvenom drobilicom. Ako nemate drvenu drobilicu, možete koristiti staklenu bocu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobiveni sok trebao bi u prekriti mladi luk. Ove staklenke mladog luka za zimnicu zaklopite i čuvajte na hladnom i suhom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo