NE PODRŽAVA LJEVICU / Vučemilović nakon isključenja iz stranke: 'Samo bih sjedila u Saboru i primala zastupničku plaću'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ima vrlo jasne stavove kada je riječ o lijevom centru, za koji tvrdi da ga neće podržati. Tvrdi da slijedi volju birača i da će učiniti nešto dobro i korisno za ljude

13.5.2024.
9:21
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nedavni parlamentarni izbori u Hrvatskoj donijeli su promjene u strankama, pa je Vesna Vučemilović izbačena iz Hrvatskih suverenista, a novi Sabor još nije konstituiran. Podsjetimo, Vučemilović se nije složila s Predsjedništvom koje je odbilo podržati premijera Andreja Plenkovića kao mandatara za sastavljanje Vlade.

Hrvatski suverenisti su je zbog potpisa podrške Plenkoviću izbacili iz stranke i poručili da je "izdala birače". U razgovoru za Novi list, Vučemilović je objasnila zašto više nije htjela biti u oporbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučemilović je istaknula da je svojom odlukom podržala volju birača i da je s takvim stavom dobila glasove bez kojih Most i Hrvatski suverenisti ne bi prešli izborni prag u četvrtoj izbornoj jedinici.

Image
'RUKOVALI SMO SE' /

Plenković opisao susret s Milanovićem, Suverenisti izbacili Vučemilović iz stranke

Image
'RUKOVALI SMO SE' /

Plenković opisao susret s Milanovićem, Suverenisti izbacili Vučemilović iz stranke

"Prije dva tjedna sam govorila da mi je, ako se već slaže Vlada desnog centra, pomalo čudno ostati u opoziciji s Možemo! i SDP-om. Moj potpis mandataru je na tom tragu. Da su birači htjeli Vladu koju bi formirao Zoran Milanović, drugačije bi glasali na izborima. Što se mene tiče, u finišu moje kampanje, koja nije imala veze s Mostom, gdje god sam bila, vrlo sam jasno rekla da neću podržati Vladu lijevog centra i gotovo", rekla je Vučemilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučemilović smatra da njoj nije mjesto u oporbi i da bi ondje četiri godine "samo sjedila u Saboru i primala zastupničku plaću" i poručuje da je "matematika egzaktna" kada je riječ o prikupljanju potpisa zastupnika da bi na raspravu došao bilo koji njihov prijedlog.

"Bez Možemo! i SDP-a jednostavno se ne može do 30 potpisa jer u Saboru više nema Socijaldemokrata, a Domovinski pokret u ovom sazivu nije u oporbi", rekla je Vučemilović Novom listu i dodala da će na temelju svog mandata "učiniti nešto dobro i korisno za ljude" jer je opet izabrana u Sabor, ali sve će to raditi sukladno svojem svjetonazoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pavliček: 'Sezona lova je krenula. Prva lovina Andreja Plenkovića je Vesna Vučemilović'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo