Preuranjeno je zaključiti da istražujemo Sanadera

17.8.2010.
19:59
VOYO logo

DORH je na svojoj internetskoj stranici objavio priopćenje vezano uz tekst objavljen u Nacionalu pod nazivom "Prva istraga protiv Sanadera".

"Navodi u članku o rezultatima postupka i sadržaja mogućeg iskaza isključivo su zaključci novinara koji se ne temelje na stanju spisa posebno ne u dijelu u kojem se tvrdi kako Državno odvjetništvo posjeduje konkretne dokaze i činjenice dostatne za pokretanje postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201008170115006Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je u više navrata izvješćivalo kako surađuje s nadležnim tijelima Republike Austrije u svezi poslovanja Hypo banke. Ta suradnja je intenzivna i rezultati istraživanja u tom slučaju bitni su za ocjenu pod kojim okolnostima i uz sudjelovanje kojih osoba je Hypo banka davala kredite Globus grupi.

Upravo iz navedenih razloga tvrdnje koje iznosi novinar u navedenom članku kako je u tijeku istraga u ovom predmetu su u najmanju ruku preuranjeni. Državno odvjetništvo je dužno postupati po načelu legaliteta dakle dužno je podastrijeti sudu dokaze i činjenice ili barem dokazati da postoji zatvoreni krug indicija iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je određena osoba počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga zaključci i tvrdnje novinara koji se baziraju na jednom iskazu bez ispunjenja svih gore navedenih uvjeta nemaju podloge i nisu stavovi ovog Državnog odvjetništva.

Konačno, Državno odvjetništvo u ovom slučaju nije davalo ni 'plasiralo' nikome bilo kakve informacije budući da sukladno zakonskim odredbama ne možemo davati ocjene o stanju bilo kojeg predmeta prije donošenja državnoodvjetničke odluke", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201008170115006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo