NAKON ŠIRENJA TEORIJA ZAVJERE / Pavelić više nije dekan Medicinskog fakulteta u Puli: 'Njegove izjave su izrazito opasne i štetne!'

Image
Foto: Nel Pavletic/Pixsell

Sveučilište u Puli ogradilo se od izjava dr. Pavelića

29.6.2021.
18:09
Nel Pavletic/Pixsell
VOYO logo

Od jutros dr. Krešimir Pavelić nije dekan Medicinskog fakulteta u Puli. Podnio je ostavku nakon spornih izjava i suludih teorija zavjera o cijepljenju, javlja 24sata.

Podsjetimo, Pavelić je tvrdio da cijepljeni nose i šire mutaciju virusa, no nije ulazio u detalje o tim "saznanjima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ograđujemo se kao Sveučilište od spornih izjava dekana koji je u utorak podnio ostavku na to mjesto te nije više dio naše sastavnice. I sam sam se cijepio dva puta i to Astra Zenecom i smatram da je cijepljenje jedini ispravni put protiv pošasti koja je snašla cijeli svijet. Evidentno je i to da se pune dvije godine borimo da dobijemo dopusnicu za osnivanjem Studija medicine u Puli za dobrobit zdravstvenog standarda", rekao je rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Alfio Barbieri.

Image
'MOGU GA NAZVATI BIOTERORISTOM, A NE KOLEGOM' /

Liječnici zgroženi tvrdnjama Krešimira Pavelića, a još jedna stvar mu ne ide u prilog

Image
'MOGU GA NAZVATI BIOTERORISTOM, A NE KOLEGOM' /

Liječnici zgroženi tvrdnjama Krešimira Pavelića, a još jedna stvar mu ne ide u prilog

Na njegove je izjave reagirao i istarski župan Boris Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U proteklih više od godinu dana svjedoci smo teške zdravstvene, a posljedično i gospodarske krize koju je uzrokovala pandemija COVID-19, koja je zahvatila čitav svijet i čiji se kraj nažalost još ne nazire. Cijelo to vrijeme Istarska županija, naši gradovi i općine sa županijskim Stožerom civilne zaštite na čelu, uspješno su se nosili sa situacijom, kako bi u prvome redu zaštitili naše građane, a onda i naše goste. Pravodobne i odlučne, ali striktne mjere, kao i odgovornost stanovništva Istre, osigurali su nam povoljnu epidemiološku sliku pa je, sjetite se, u jednom trenutku Istra bila jedina tzv. ''zelena'' regija na svijetu. Zbog svega navedenog, izjave gospodina Krešimira Pavelića su izrazito opasne i štetne, te apsolutno neprihvatljive! I ovim putem pozivam građane Istre da se cijepe te time zaštite sebe i druge, a kako bi naša županija i dalje bila pri samome vrhu po procijepljenosti u Hrvatskoj. I ne zaboravimo da je cijepljenje kao javnozdravstvena mjera je najveći medicinski uspjeh 20. stoljeća", rekao je Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo