SAT RAZREDNE ZAJEDNICE / Osijek: Rasističke školske mašKKKare

Image

Na školskom maskenbalu u osječkoj Elektrotehničkoj i prometnoj školi, učenici jednog razreda maskirali su se u pripadnike KKK-a i maltretirali "crnca". Za maskiranje su dobili dozvolu školske uprave!

17.2.2010.
16:30
VOYO logo

OSIJEK - Na prošlotjednom školskom maskenbalu u osječkoj Elektrotehničkoj i prometnoj školi, učenici jednog razreda maskirali su se u pripadnike ozloglašenog Ku Klux Klana. Da stvar bude gora, jedan učenik bio je maskiran u "crnca" nad kojim su "pripadnici KKK-a" iskazivali nasilje i netrpeljivost.

Rasističko je maskiranje odobrilo posebno školsko povjerenstvo, a ravnatelj škole tvrdi da su učenici trebali pokazati borbu protiv rasne diskriminacije, no da su stvari krenule u krivom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su promatrali profesori, ali nitko nije reagirao. Dapače, jedan je čak u cijelom aktu i sudjelovao - "crncu" je pružio nogu da mu očisti cipelu! 

Učenici kažu i kako su "pripadnici KKK-a" bili nagrađeni za najbolju masku, ali ravnatelj Ladislav Lukavec to negira. "Mi smo spriječili da se maska koja je bila s tom tematikom ne proglasi kao dobitna maska", kaže Lukavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlokobnim maskama pozabavit će se i Županijski odjel za prosvjetu iz kojeg su poručili kako osuđuju takav oblik ponašanja.

Fotografije s maskenbala nam je poslao anonimni učenik te škole, koji nas je zamolio da ne navodimo njegovo ime "jer sam učenik te škole i bojim se da ću, ako se sazna moje ime, biti izbačen iz škole".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo