FINO JE GRUNULO / Zvuk snažne detonacije uznemirio Zagrepčane, mnogi su već posumnjali na potres: Ipak, riječ je o probijanju zvučnog zida

Image

Riječ je o probijanju zvučnog zida koje je Ministarstvo obrane (MORH) najavilo

31.7.2023.
15:08
VOYO logo

Oko 15 sati na području Zagreba građani su mogli osjetiti udarac koji je neke, čini se, odmah podsjetio na potres, jer su na aplikaciji za prijavu potresa već prijavili podrhtavanje tla.

Riječ je o probijanju zvučnog zida koje je Ministarstvo obrane (MORH) najavilo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak i utorak od 10 do 18 sati

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, u ponedjeljak i utorak od 10 do 18 sati provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Planirane su aktivnosti na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, ističu iz MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Molimo građane za strpljenje i razumijevanje'

"Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima. Tijekom provedbe leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje", rekli su iz MORH-a.

POGLEDAJTE VIDEO Odbrojavaju se dani do obljetnice Oluje u Kninu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo