Inspektorat mora provjeriti što se događa u Večernjaku

Predsjednik saborskog Odbora za financije Goran Marić primio je štrajkaše iz Večernjeg lista te ustvrdio da ne postoji opravdani razlog za oklijevanje Državnog inspektorata.

30.3.2011.
15:17
VOYO logo

Predsjednik Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora Goran Marić primio je predstavnike Štrajkačkog odbora Večernjeg lista na njihov zahtjev, a oni su mu objasnili razloge štrajka i upozorili na neprihvatljivo postupanje uprave lista prema stalno zaposlenima te jednostrano ukidanje Kolektivnog ugovora, priopćeno je iz Sabora.

Predstavnici Štrajkaškog odbora posebno su istaknuli činjenicu da Državni inspektorat već osam dana nije došao na njihovu prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik saborskog odbora izrazio je zabrinutost činjenicom primjene dvostrukih standarda zaštite radničkih prava te je dao potporu zaposlenicima Večernjeg lista koji traže nastavak pregovora i sklapanje Kolektivnog ugovora.

Posebno je istaknuo da je Državni inspektorat trebao reagirati odmah po prijavi zaposlenika i doći u Večernji list te da u ekstremnim situacijama, kao što je ova, ne postoje opravdani razlozi za oklijevanje Državnog inspektorata, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo