sve objasnio / Gradonačelnik smiruje Splićane: 'Neće biti nikakvog kažnjavanja ne prijavite li odmah stanove i parcele'

Image
Foto: Screenshot

Gradonačelnik je poručio da mu je žao što je zbog nepreciznog istupa pročelnika Cokarića došlo je do nesporazuma

28.8.2017.
14:30
Screenshot
VOYO logo

Gradonačelnik grada Splita Andre Krstulovića Opare odlučio je priopćenjem objasniti aktualno pitanje vezano uz porez na nekretnine:

„Povodom članka objavljenog pod naslovom „Banovina oštro na građane: 'Ne prijavite li stanove i parcele do kraja miseca, udrit ćemo vam najveći porez', objavljenog 27. kolovoza 2017. godine u tiskanom i internetskom izdanju „Slobodne Dalmacije“, dužni smo dati pojašnjenje našim građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je najavljena odgoda primjene Zakona o lokalnim porezima, odgovorni iz Grada Splita su u više navrata dali izjave za medije što odgoda spomenutog poreza znači za građane i sam Grad. U tom smislu, naglašavam da je dobro da građani dostave podatke na traženim obrascima iz razloga što je to jedan od način ažuriranja postojeće evidencije podataka o nekretninama.
Žao mi je što je došlo do nesporazuma zbog nepreciznog istupa Špira Cokarića, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo. U tom smislu, još jednom naglašavam da nije potrebno da naši građani dostavljaju podatke do 31. kolovoza ove godine, niti će biti kažnjavani zbog toga, a pogotovo im neće biti „udaren najveća stopa poreza“,  već kao što smo već više puta rekli, obrasce građani mogu dostavljati i nakon isteka toga roka, jer je svima u interesu da gradske službe prime ažurirane podatke o imovini građana radi boljeg, poštenijeg i kvalitetnijeg upravljanja tim podacima“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo