Sedam tjedana nema tragova olupine: Australija ipak ne odustaje

Australija je u srijedu poručila da ne odustaje od potrage za nestalim zrakoplovom Malaysia Airlinesa unatoč tomu što već sedam tjedana nema nikakvih tragova olupine zrakoplova koji je nestao 8.

23.4.2014.
10:13
VOYO logo

Loše vrijeme u srijedu je drugi dan zaredom prizemljilo zrakoplove koji sudjeluju u potrazi dok 12 brodova i dalje sudjeluje u potrazi a američki podmorski robot pri kraju je pretraživanja područja za koje se vjerovalo, na temelju zabilježenih signala, da skriva crne kutije sa zrakoplova no bez ikakvih rezultata.

Australski premijer Tony Abbott kazao je kako će se strategija potrage morati mijenjati ako pretraživanje morskoga dna uz pomoć robota ne otkrije olupinu zrakoplova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morat ćemo preispitati potragu ali nećemo odustati dok ne učinimo sve što je moguće da riješimo tu zagonetku", kazao je.

"Jedini način na koji možemo doći do odgovora je da nastavimo pretraživati moguće mjesto pada zrakoplova dok ne pronađemo nešto ili dok ga potpuno ne pretražimo toliko temeljito koliko u ovom trenutku dozvoljala ljudska dosjetljivost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki robot Bluefin-21, koji je ključni dio potrage nakon što su zabilježeni signali koji bi mogli odgovarati crnim kutujama, tijekom dana mogao bi dovršiti prvu fazu potrage snimanjem područja od oko deset četvornih kilometara morskoga dna.

Nakon što taj dio potrage završi robot će početi pretraživati druga područja koja će se tek odrediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo