FINALE RED BULL AIR RACEA / Zračni obračun iznad Barcelone

Odgovor na pitanje tko je najbolji pilot na svijetu dat će zadnja ovosezonska utrka iznad Barcelone čiji live streaming možete pratiti na našoj stranici www.look.hr

1.10.2009.
12:15
VOYO logo

Zadnja utrka Red Bull Air Racea ove sezone održava se u nedjelju 4. listopada u Barceloni.

Veliki zračni obračun  na obali Maritim počinje u 15:20 sati. Očekuje se preko milijun gledatelja, a za one koji ne mogu tamo biti, RTL je omogućio live stream na adresi: www.look.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanac Paul Bonhomme dvaput je bio nadomak velikog slavlja. Prethodne dvije godine je vodio do samog kraja u ukupnom poretku za prvaka u Red Bull Air Raceu, da bi mu okrutna sudbina otela naslov  u samoj završnici. No, sada će u Barceloni, Bonhomme će imati priliku ispraviti sve nepravde. Bonhomme ima četiri boda više od Austrijanca Hannesa Archa i pritisak ne može biti veći uoči finalne utrke koja će se održati na obali Mediterana pred više stotina tisuća gledatelja.  

Bonhomme je nadvisio Archa i u dramatičnoj utrci u Portu početkom mjeseca pred rekordnih 720 000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izazovna zračna "staza" u Barceloni

Očekuje se da će staza u Barceloni biti među najtežima u kalendaru. Do sada su druga natjecanja uglavnom bila iznad gradskih rijeka i jezera, dok će staza u Barceloni biti na otvorenom prostoru, na morskoj obali, te pod većim utjecajem prirodnih elemenata. Nagle promjene vjetrova i oceanske fluktuacije utječu na visoke zračne prepreke koje plutaju u moru i koje se lako dižu i spuštaju ovisno o vremenskim uvjetima, zadajući probleme pilotima u njihovim nastojanjima da izbjegnu vremenske kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mala Razlika

"Bio sam u ovakvoj situaciji i prije i mogu reći da je vodstvo od četiri boda zaista maleno - pogotovo kad je 13 bodova još u igri u Barceloni," rekao je Bonhomme. "Drukčija je staza. Barcelona je puna zavoja i to maksimalno iziskuje koncentraciju i pilotske vještine za razliku od gole snage potrebnim u nekim prijašnjim utrkama." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priključivanjem četvorice novih pilota, zaoštrila se konkurencija u petoj sezoni Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva. Jedan od njih, Australac Matt Hall zauzeo je treće mjesto u Portu i to, njegovo prvo postolje, katapultiralo ga je na treće mjesto u ukupnom poretku.

Hannes Arch: "Prestići ću Paula u Barceloni"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arch se uživio u novoj ulozi predatora. "Sada imam priliku dizati tenziju i ulovit ću ja Paula u Barceloni," rekao je Arch, koji ima jednu pobjedu i dva druga mjesta, te po jednu treću i četvrtu poziciju - ukupno 51 bod. "Ne preostaje mi ništa drugo nego napasti. To mi više odgovara. Nije ništa još gotovo."

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo