ZIMSKI UVJETI NA CESTAMA / Vozači revoltirani novim pravilima Ministarstva

Nakon priče koju smo jučer objavili o novim pravilima Ministarstva prometa o zimskoj opremi na cestama od 15. studenog do 15. travnja bez obzira pada li snijeg ili sija sunce - revolt na dijelu dalmatinskih prometnica, koje su potpale pod novi pravilnik.

14.12.2013.
18:55
VOYO logo

Zima je i zimski su uvjeti na cestama. Vulkanizer će vam lako procijeniti u kakvom su stanju gume na vašem limenom ljubimcu.

Zimski uvjeti na cesti traže zimske gume ili makar ljetne s dubinom profila od 4 milimetra i lancima pripravnima za postavljanje na pogonske kotače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako sve do sredine travnja, čak i na dijelu dalmatinskih cesta. Državne i županijske ceste Maslenica - Zaton Obrovački, Gračac - Donji Karin i Gračac - Knin dalmatinske su zimske dionice.

Snijeg je rijetko viđen gost ispod Velebita. Ali, u kombinaciji s burom može stvoriti velike probleme. Nekoliko stotina metara od mora, na cesti u Karinu, 12 je Celzijevih stupnjeva iako je sredina prosinca. Cesta je suha, no kako se nalazimo na jednoj od zimskih dionica, točnije na cesti Gračac - Donji Karin, zimska oprema obvezna je za sva vozila čak i u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova se odluka Ministarstva prometa službeno primjenjuje od 6. prosinca, kad je objavljena u Narodnim novinama. Krenule su i kontrole. U zadarskoj policiji kažu da je većina vozača svjesna opasnosti i samo mali dio njih nema opremu.

"Policijski službenici kod onih koji nisu imali zimsku opremu, odnosno zimske gume za osobna vozila, nisu naplaćivali zasad kazne koje iznose 700 kuna za vozača. Išli smo za sada s upozorenjima", kažu u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, samo s upozorenjem neće se moći dugo izvlačiti  niti oni koji se planiraju voziti samo po susjedstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo