SPEKTAKL PRED 50.000 LJUDI / 'Utrka u Rovinju bit će najljepša koju sam ikada vozio!'

U Istru su stigli najbolji svjetski piloti koji ovoga vikenda kreću u novu borbu za svjetske bodove. Nakon Abu Dhabija, Rovinj je druga od ukupno osam svjetskih lokacija na kojoj će se održati spektakularni Red Bull Air Race.

9.4.2014.
19:03
VOYO logo

Američki pilot Kirbi ovisnik je o adrenalinu i jedva čeka pokrenuti avion. Voli ludu vožnju među pilonima.

"Činimo sve što možemo da u ovoj utrci pobjedimo, super je uzbudljivo biti ovdje, mjesto je predivno, prvi put sam ovdje i vrlo, vrlo je lijepo", kaže pilot Kirby Chambliss.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svatko se priprema na svoj način. Mađar se koncentrira u kokpitu, trenutno najbrži svjetski pilot iz Britanije nestrpljivo žuri na pistu, dok neki već izvode vratolomije na nebu.

"Imamo sedmu poziciju iz Abu Dhabija, definitivno ćemo probati biti bolji i brži, ako budemo među prvom četvoricom za nas će biti odlično", nada se češki pilot MartinSonka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piloti kažu da je trka uzbudljiva, ali kod njih nema mjesta za adrenalin jer moraju biti potpuno koncentrirani.

"Mislim da će ovo biti i najljepša trka koju sam ikada vozio", pun je komplimenata Sonka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dobro čuvanim hangarima ušminkavaju se skupe letjelice. Mehaničar japanskoga pilota sređuje motor. Kaže, potrebne su još dvije tri sitnice do savršenstva.

"Pilot je uzbuđen, nismo osvojili baš najbolje mjesto na zadnjoj utrci u Abu Dhabiju, bili smo deveti, sad ćemo stisnuti malo jače!", uvjeren je mehaničar TakashiNishimura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvanaest najboljih po bodove kreće s aerodroma u Vrsaru.

"Vrsar je već bio domaćin nekoliko europskih prvenstava u padobranstvu, vojnih i civilnih, svjetskog padobranskog prvenstva, ovo je zasigurno kruna što se tiče sportskog letenja", poručuje predsjednik Aero kluba Vrsar RajkoTomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piloti će iz Vrsara u trenu dojuriti do Rovinja gdje će ih dočekati najmanje 50.000 ljudi.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo