Treća generacija / Toples Buba kreće u pohod na SAD

Image

Volkswagen za Auto Show koji se u Los Angelesu održava početkom prosinca priprema novi Beetle Cabrio. Nakon prve generacije iz davne 1949. te New Beetla Cabriolet iz 2002., ovo je treća generacija Bube bez krova.

13.10.2012.
16:55
VOYO logo

Beetle Cabrio velikim koracima stiže na scenu, a premijera će biti upravo na tržištu od kojeg se najviše očekuje za toples Bubu, SAD, Kalifornija. Od 330 tisuća proizvedenih kabrioleta prve generacije, od 1949. do 1980. najviše ih je završilo upravo tamo. Pridošlica je za razliku od New Beetlea vizualno mnogo bliža dalekom pretku.

Strmi vjetrobran i ravna linija krova nalikuju silueti prvog modela, jednako kao i okrugla prednja svjetla. Pored toga, krov je platneni kako bi dojam reinkarnacije bio potpun. No, za razliku od nekadašnje Bube, na Beetleu se krov podiže i spušta pritiskom na gumb. Cijeli manevar traje tridesetak sekundi i može se obavljati pri brzinama do 50 km/h. Taman dok krstarite Sunset Boulevardom ili Zaprešićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz vrlo visoki faktor zabave, Beetle Cabrio donosi i neke praktične značajke poput obećana četiri prava sjedala, prtljažnik od 225 litara s mogućnošću ukrcaja i duljih predmeta. Za sigurnost u slučaju prevrtanja razvijen je sustav aktivne zaštite. Sastoji se od dva teleskopska luka sakrivena iza stražnjih naslona, a aktiviraju se senzorima za zračne jastuke ili signalom senzora za opasnost od prevrtanja. Četiri zračna jastuka su standardna oprema. 

Beetle Cabriolet će biti dostupan s paletom od sedam motora. Osnovni je benzinski 1.2 TSI sa 105 KS a biti će dostupan i u ekološkoj BlueMotion izvedbi. Sljedeći benzinac po snazi je 1.4 litreni TSI sa 160 KS, dok je vrh ponude 2.0 TSI s 200 KS. Ponudu dizelaša čine 1.6 TDI sa 105 KS (dostupan također u izvedbi BlueMotion) dok je snažnija opcija dvolitreni TDI sa 140 KS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tržišta Europe narudžbe kreću već u studenome, prve isporuke su planirane za proljeće, a u Njemačkoj će osnovni model stajati 21.350 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo