OVAKO SE NITKO DO SADA NIJE USUDIO NAPASTI FEDERERA: / 'Zloupotrijebio je položaj kako bi zaštitio sebe. To je neodgovorno i nepošteno'

Image
Foto: James Gourley/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia
3.12.2020.
13:57
James Gourley/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia
VOYO logo

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) usvojila je u srpnju novi sustav bodovanja

Potpredsjednik Njemačkog teniskog saveza DirkHordoff teško je napao jednog od najboljih tenisača u povijesti Rogera Federera. Tvrdi kako je Švicarac iskoristio poziciju i utjecao na promjenu sustava bodovanja čime je zaštitio sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je najviše od vodećih tenisača profitirao od novog sustava bodovanja te godinu završio kao peti tenisač svijeta iako nije nastupao devet mjeseci.

"Federer je iskoristio svoj položaj u Savjetu igrača i utjecao da se promijeni model bodovanja kako bi sam sebe zaštitio. To je neodgovorno i nepošteno. Netko ovo mora reći i ja ovo govorim bez ustezanja, Federer ne bi bio među 50 najboljih na svijetu da nije utjecao na to da se promijene pravila", poručio je Dirk Hordorff tijekom je gostovanja u podcastu "Quiet, please"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema kalkulacijama Federer bi bio 29. igrač pod originalnim sustavom bodovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je poznato, Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) usvojila je u srpnju novi sustav bodovanja koji je vrijedio do kraja ove sezone pogođene koronavirusom, a on omogućuje tenisačima da im na turnirima ostaju bodovi iz 2019. godine, ako postignu slabiji rezultat na istom turniru.

Privremeni novi sustav bodovanja napravljen je u suradnji s Grand slam turnirima i Međunarodnim teniskim savezom (ITF), a sustav najboljih 18 rezultata umjesto tijekom 52 tjedna vrijedit će sada kroz 22 mjeseca, od ožujka 2019. do kraja ove godine. Ljestvica ATP Toura je “zamrznuta” u ožujku zbog koronavirusa. U međuvremenu, ovaj sustav bodovanja produžen je do 8. ožujka 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo