Marin Cilic propusta prvi mec za Hrvatsku!

Jos su dva dana ostala do pocetka susreta izmedu Nizozemske i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa, a hrvatski sastav u Amsterdamu kompletiran je napokon u srijedu poslijepodne.

10.9.2014.
18:37
VOYO logo

Prvi hrvatski igrac i od ponedjeljka ponovno deveti tenisac svijeta, te aktualni pobjednik US Opena, stigao je u Amsterdam u srijedu poslijepodne. To znaci da ce biti sa suigracima u cetvrtak na izvlacenju, koje je u gradskoj vijecnici zakazano za 12 sati.

"Ekipa koja je ovdje radi odlicno i vrlo sam zadovoljan ovime sto sam dosad vidio. Marin nakon osvajanja US Opena nece ni ici kuci, nego ce najprije doci ovamo, to je velika stvar. A velika je stvar i za igrace da ce uz sebe ovdje imati osvajaca 'grand slam' turnira", rekao je izbornik Zeljko Krajan, koji je izresetan pitanjima nizozemskih novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li postojala mogucnost da Marin Cilic ni ne dode u Amsterdam?

"Ne! Ni kad je usao u samu zavrsnicu US Opena nije o tome pomisljao. A zna se da mu nije lako. Evo, Novak Dokovic ipak nije otisao u Indiju. To je veliki napor, no Marin ce svejedno pokusati pomoci nasoj reprezentaciji u ovom vaznom susretu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored vas sjedi lanjski juniorski pobjednik US Opena, za nekoliko sati prikljucit ce vam se osvajac profesionalnog US Opena. Sto to ima u Hrvatskoj da su tenisaci tako dobri?

"Mozda je stvar u vodi, evo, Jana je nas momcadski sponzor! Talentirani smo za tenis, no tu je ulozeno i mnogo rada."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sto mislite o Borni Coricu?

"Pokazao je da je veliki potencijal, ali stalno napreduje. Ja ga vidim svakih nekoliko mjeseci u Davis Cupu i uvijek ima nesto novo u igri. Zadat ce nizozemskim tenisacima dosta problema."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakve su vase sanse za pobjedu u ovom susretu?

"Uz sve ovo, jednake kao i sanse nizozemske reprezentacije. Mislim da smo na 50-50."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je pala u srijedu navecer. U petak ce pojedinacne surete igrati Mate Delic i Borna Coric, subotnje parove ce igrati Marin Cilic i Marin Draganja, a Cilic ce, bude li potrebe u nedjelju odigrati pojedinacni susret umjesto Delica ili Corica.

Cilic je u srijedu porucio kako bi mogao zaigrati u Amsterdamu tek u subotu kada je na programu susret parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ce ovo jako vazan susret za nasu reprezentaciju. Ove godine smo napravili sjajan posao u Poljskoj, a sada nas ceka gostovanje kod neugodnih Nizozemaca. Nisam siguran da cu moci igrati u petak, mislim da cu biti spreman tek za subotu. Ponovno cemo biti s mladom ekipom zeljnom pobjede i nadam se da cemo doci do toliko vazne pobjede koja bi nas uvela u Svjetsku skupinu, pa da sljedece, ili tijekom iducih godina, pokusamo osvojiti Davis Cup", porucio je Cilic.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo