Karlović ispred Federera i Samprasa, a prijeti i Ivaniševiću

Hrvatski tenisač Ivo Karlović probio se u 2. kolo ATP turnira u Beču nakon što je u neizvjesnom dvoboju spasio tri meč-lopte i slavio protiv Argentinca Federica Delbonisa s 6:7(1), 7:6(9), 7:6(2)

14.10.2014.
19:47
VOYO logo

Karloviću je za pobjedu trebalo skoro dva i pol sata, tri tie-breaka i 29 as-servisa, a Ivo i Delbonis su odigrali cijeli dvoboj bez ijedne 'break-lopte'. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj, a Karlović je Argentinca 'počastio' sa čak 29 aseva te došao je do 1049 aseva u ovoj sezoni. Ukupno u karijeri, Doktor Ivo ima 8858 aseva čime je nadmašio i velikog Petea Samprasa (8858).

Ispred njega su samo Andy Roddick s 9074 asa i Goran Ivanišević koji na prvom mjestu ima 10183 as servisa. Dakle, ukoliko Div sa Šalate ovim tempom odigra još dvije sezone, ni Goranov rekord nije neuhvatljiv. Karlović je bolji i od Rogera Federera koji na petom jmestu ima 8820 aseva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskog tenisača u 2. kolu čeka bolji iz dvoboja Austrijanca Juergena Melzera i Slovaka Norberta Gomboša.

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh izgubila je u dvoboju 1. kola WTA Kupa Kremlja u Moskvi od šeste nositeljice Ruskinje Anastasije Pavljučenkove s 6-3, 6-4 nakon sat i 23 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesnaestogodišnja Dubrovkinja pružila je dobar otpor 30. igračici svijeta, no ipak nije odigrala dovoljno kvalitetno za pobjedu. Konjuh je od sedam "break-lopti" iskoristila samo jednu, triput je gubila svoj početni udarac, a imala je više dvostrukih pogreški (4) negoli as-servisa (3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo