Ivo Karlović doživio blamažu godine!

Hrvatski tenisač Ivo Karlović po šesti se puta od Roland Garrosa oprostio već u 1. kolu.

29.5.2012.
15:29
VOYO logo

U njihovom prvom međusobnom dvoboju 192. tenisač sa svjetske ATP ljestvice, koji je u lipnju 2010. bio 48. na svijetu, potpuno je nadigrao 25 centimetara višeg Hrvata koji je nastavio s lošim nastupima na zemljanim turnirima ove sezone. Izgubio je Karlović četiri od pet mečeva na toj podlozi, a najlošiji je nastup prikazao upravo u Parizu. Schwank je uglavnom koristio nuđeno, a katastrofalna statistika hrvatskog Davis Cup reprezentativca na kraju je susreta pokazivala čak 37 neprisiljenih pogrešaka Karlovića u odnosu na svega pet Argentinčevih.

Uz to je Hrvat napravio i 8 dvostrukih servis-grešaka što znači da je Karlović poklonio svom protivniku gotovo polovicu (45) od njegova 92 poena u susretu. Iskoristio je Schwank pet od osam break-lopti, dok je Karlović ostao na dvije nerealizirane šanse Nakon uspješnog prolaska kvalifikacija Argentinac je blizu izjednačenje svog najboljeg rezultata na Roland Garrosu. 2008. je godine također nakon kvalifikacija stigao do 3. kola. Kratki i loš nastup u 1. kolu Roland Garrosa još jednom je potvrdio da hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig nije u formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji od Međugorca, trenutno 73. tenisača svijeta, bio je 39. igrač ATP ljestvice, Nizozemac Robin Haase sa 6:2, 6:2, 6:1. Bio je to njihov prvi susret u kojem Dodig, kao što je vidljivo i iz rezultata, nije imao nikakve šanse.

Dodig nije izborio niti jednu break-loptu u meču. Haase ih je imao čak 18, a realizirao sedam. Naš igrač uspio je kod rezultata 1-1 u drugom setu izvući i dobiti dugotrajni gem na svom servisu, ali je nakon toga do kraja osvojio još samo jedan gem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haase je imao samo dva izravna poena više (32-30), ali je Dodig napravio 18 neforsiranih pogrešaka više (29-11).

U muškoj konkurenciji nam je ostao još samo Marin Čilić, koji će u utorak igrati protiv Španjolca Juana Carlosa Ferrera, pobjednika ovog turnira 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo