ĐOKOVIĆ OTKRIO POZADINU VELIKE LJUBAVI PREMA HRVATSKOJ: / Nole objasnio svim mrziteljima

Image
Foto: Screenshot: Twitter

'Koga ću podržavati ako ne Hrvatsku? Osjećam da su oni i moji. Imam taj dio i u obitelji'

11.5.2019.
14:13
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Jedan od najboljih tenisača svih vremena Novak Đoković dao je intervju za GOL.hr u kojem je govorio o mnoštvu toga. Uz onaj sportski dio, aktualni broj jedan i osvajač 15 Grand Slamova, govorio je o dijelu obitelji iz Vinkovaca, prijateljstvu s hrvatskim sportašima te čak i o prirodnim ljepotama Hrvatske. Intervju je dao u Madridu, gdje je u tijeku završnica jakog turnira na zemlji iz serije Masters 1000, na kojem Novak igra polufinale.

Image
MARIN ČILIĆ PREDAO VAŽAN MEČ IZ VRLO BIZARNOG RAZLOGA: /

'Vrlo sam razočaran i žao mi je da ovako mora završiti'

Image
MARIN ČILIĆ PREDAO VAŽAN MEČ IZ VRLO BIZARNOG RAZLOGA: /

'Vrlo sam razočaran i žao mi je da ovako mora završiti'

'Čila, Borna, Mate Pavić, sve šampioni'

''Meni je zadovoljstvo da ćemo imati prilike pričati u stranoj zemlji na našem jeziku. To se baš ne događa često. Iako ima uspješnih tenisača s ovih prostora, Čila, Borna, Mate Pavić, sve šampioni, generalno puno sportaša s ovih prostora, ali nema puno predstavnika medija. Nadam se da će biti više ovakvih intervjua'', rekao je na početku razgovora Novak Đoković koji jako voli hrvatsku obalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je kako najbolji tenisač svijeta čest gost na našoj obali, ali manje je poznato, a za neke potpuno nepoznato da je Đokovićeva majka Hrvatica po roditeljima. Noletovi baka i dida dolaze iz Hrvatske, iz Vinkovaca...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čitava bakina strana, familija, dolazi iz Hrvatske, tamo i dalje imam obitelj. Nisam dugo bio, bio sam posljednji put u Vinkovcima, ima više od deset godina... Ovaj, čak sam igrao neke juniorske turnoire, sjećam se, i tad sam u biti i upoznao svoju familiju, nisam uopće niti znao koliku familiju imam, stričeva, tetki...", govori Novak Đoković i na pitanje o hrvatskoj obali, govori:

'Meni je hrvatska obala najljepša na svijetu'

'Pa otoci definitivno. Meni, ali i mnogima je hrvatska obala najljepša na svijetu. Jesam obišao dosta zemalja, ali nekako tamo se čovjek najljepše osjeća, to je isti jezik, po meni i ista kultura. To je neki dragulj, biser Jadrana. Ja sam se nekako uvijek lijepo osjećao, uvijek su me ljudi na lijep način primali i uvijek sam bio dobrodošao. Vjerojatno ću se vratiti već ovo ljeto'', rekao je Đoković i spomenuo Korčulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Cijeli taj potez od Dubrovnika pa gore do Kornata. Svaki dio hrvatske obale ima neku draž. Gore na sjeveru Brijuni… Prije nekoliko godina s obitelji sam napravio krstarenje od juga do sjevera. Morali smo sve to proći u deset dana, ali imam osjećaj da smo mogli biti duže na jednom mjestu da bi osjećaj bio drukčiji", rekao je Đoković, koji je prošlog ljeta javno podržao Vatrene na putu do finala, a jednakom mjerom uzvratili su mu i naši nogometaši. Novak je uvijek bio dobar s hrvatskim sportašima, a i on sam ima veliku potporu u Hrvatskoj. Dobio ju je na Wimbledonu čak i od hrvatske predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ta njegova podrška Vatrenima izazvala je niz osuda, a neki su otišli toliko daleko da su ga prozvali izdajnikom...

'Mediji često previše napumpaju neku priču'

''Meni je uvijek drago razmijeniti uzajamno poštovanje s vodećim ljudima iz svijeta, ali naročito regije. Gledam na nas sve odavde isto, tako se i ponašam, trudim se biti ljubazan, pristojan sa svima. Moja obitelj nije osjetila strahote rata, ali razumijem one kojima su rane još svježe. Ne moraju imati svi isti stav prema susjedima koji ja imam. Mediji često previše napumpaju neku priču. Ja jesam u nekim medijima bio jako osuđivan zbog podrške hrvatskoj reprezentaciji, ali mi nije smetalo. Ja svjesno radim neke stvari jer sa svojim imenom i svojim utjecajem mogu doprinijeti pozitivnoj energiji. Svatko se razlikuje, ali meni je to bilo logično. Koga ću podržavati ako ne Hrvatsku? Osjećam da su oni i moji. Imam taj dio i u obitelji, tako sam se uvijek osjećao. Ja poštujem da će to nekim smetati, ali neka oni poštuju i moj izbor'', poručio je prvi tenisač svijeta i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne može se očekivati od čovjeka da zaboravi nešto, ali se može raditi na oproštaju i to je ono što ja pokušavam napraviti, da pozitivno utječem na ljude'', dodao je na bolnu temu odnosa između dvije zemlje", zaključio je Nole.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo