HRVATSKA U POREČU SRUŠILA EUROPSKE PRVAKE: / Kauboji dominirali protiv Španjolaca uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Teško je ikoga izdvojiti u pobjedi protiv Španjolske.

5.1.2021.
18:40
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je europske prvake Španjolce u prvoj utakmici EHF EURO Cupa rezultatom 31:28. Hrvatska je reprizi finala Europskog prvenstva pokazala koliko široka rješenja ima te veći dio utakmice dominirala protiv Španjolaca koji su stigli u najjačem sastavu.

Najbolji strijelci Hrvatske bili su Cindrić i Mandić sa po pet pogodaka, a pratio ih je Šebetić s četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti Šebetić u prvom je dijelu napunio mrežu Španjolaca. Kapetan Duvnjak bio je standardno izvrstan u obrani i pravi lider na terenu, a i s klupe je davao instrukcije svojim suigračima, što se jasno moglo čuti u praznoj porečkoj dvorani. David Mandić pokazao je da mu u obrani može biti dostojna zamjena, a i nazabijao se protiv Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DEBAKL FRANCUZA U KVALIFIKACIJAMA ZA EP: /

Srbija ih pobijedila bez najboljih igrača, na zadnjem su mjestu u skupini

Image
DEBAKL FRANCUZA U KVALIFIKACIJAMA ZA EP: /

Srbija ih pobijedila bez najboljih igrača, na zadnjem su mjestu u skupini

Martinović i Kević se iskazali

Hrvatska je od sredine drugog dijela igrala fokusirano i dominirala u napadu i u obrani. Stvorili smo razliku od tri gola do kraja prvog dijela, a do sredine drugog bilo je već +6 za naše rukometaše.

Intrigantan je bio ulazak Ivana Martinovića, desnog vanjskog koji će sigurno dobiti priliku na Svjetskom prvenstvu. Njegove asistencije bile su lucidne, nekad i previše da bi njegovi suigrači na crti uhvatili loptu. Pokazao je i da snajperski precizno može pogoditi s vanjske pozicije. Također, dobro je odigrao i srednji vanjski Janko Kević koji je debitirao u dresu hrvatske reprezentacije. Martinović i Kević zabili su po dva pogotka. Podsjetimo, Hrvatska je u Poreču igrala bez Karačića, Šege, Štrleka i Stepančića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Španjolaca nam se, po starom dobrom običaju, najviše problema zadao Alex Dušebajev koji je predvodio svoju momčad sa šest pogodaka.

Kauboji će ponovo igrati protiv Španjolaca, nova utakmica je na rasporedu 9. siječnja u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 31:28

Hrvatska: Pešić, Šunjić; Mihić, Marić, Duvnjak, Horvat, Kević, Čupić, Musa, Šebetić, Mamić, Cindrić, Mandić, Jaganjac, Martinović, Šipić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska: Perez de Vargas, Corrales; Maqueda, Fernandez, Entrerrios, A. Dušebajev, Sarmiento, Sole, Goni, Figueras, Canellas, Morrs, Gomez, Arino, Marchan, D. Dušebajev


Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Kraj utakmice i pobjeda Hrvatske!

58' Malo su nas sad stisnuli Španjolci, ali Cindrić rješava pogotkom pitanje pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Horvat je ušao na crtu i zabio na odličnu asistenciju.

54' Približili su se Španjolci. Primili smo gol na prazna vrata. Time out za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' Canellas se vratio u igru i smanjio prednost Hrvatske, ali Martinović razigrava kao Magic Johnson. Zbog njegovog dodavanja iznuđen je penal koji je realizirao Čupić i ide Hrvatska prema uvjerljivoj pobjedi.

46' Kontra Martinovića, odbijalo se to od vratnice, još jedan superprecizan šut Ivana. Španjolci se brzo vraćaju na drugoj strani, ali još su uvijek u velikom deficitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' Top Jaganjca s vanjske pozicije za novi pogodak Hrvatske. Nakon toga zaslužio je 2 minute kazne.

41' Mandić sjajno zabija, a za njim i Cindrić i Hrvatska je na +6. Izvrsno igraju Kauboji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Fernandez zabija gotovo nemoguć gol s lijevog krila.

35' Dva uzastopna gola Španjolaca. Primili smo i na prazan gol. Ali Martinović uzvraća ljevicom s vanjske pozicije. Kako je ovo bilo precizno i snažno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' Sjajna obrana Hrvatske donijela nam je dvije kontre koje su realizirali Mandić i Cindrić. Hrvatska je na pet razlike!

31' Počelo je drugo poluvrijeme. Duvnjak je za početak probio De Vargasa i povećao vodstvo Hrvatske. Na drugoj strani brani Šunjić, ali zabijaju Španjolci od odbitka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Čupić je zabio za kraj poluvremena i Hrvatska na odmor ide na +3. Čupić je prije toga iznudio faul u napadu 10 sekundi prije kraja prvog dijela. Kauboje predvodi Šebetić s 4 pogotka.

28' Musa je odvukao igrača, a Cindrić ušao u prostor i zabio to za povećanje hrvatskog vodstva. Na drugoj strani Enterrios odgovara pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' Šebetić se diže i zabija za +3 Hrvatske. Ovo je njegov 4. gol, ušlo je to od grede, ništa nije mogao španjolski golman.

24' Gomez sa sedam metara smanjuje na jedan razlike za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23' Ponovo Marić s crte. Kako dobro je izgledala ova akcija Hrvatske!

21' Kević je ušao i proigrao Marina Marića koji efektno zabija s crte. Ali na drugoj strani Entrerrios smanjuje zaostatak Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' Pešić sjajno brani i Mandić zabija na drugoj strani, ali ostajemo s igračem manje nakon što je Čupić dobio isključenje, a nije uspio zaustaviti kontru Španjolaca.

17' Evo prvog pogotka Cindrića koji je u sjajnoj formi, Španjolci su nam, nažalost, zabili s igračem više. Čupić nas golom s krila diže na +2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' Bomba Šebetića za 6:5 Hrvatske. Na tri pogotka je Šeba. Nešto slično Daniel Dušebajev je napravio na drugoj strani.

13' Prvo vodstvo Hrvatske. Duvnjakova lopta nekako je od odbitka ušla u mrežu Španjolaca. Vraća na drugoj strani Fernandez.

12' Nakon sretnog gola Španjolaca Duvnjak je opet na crti pronašao Musu koji nas opet vraća na neriješen rezultat. Odlično se igra u Poreču.

10' Željko Musa nakon dugog napada vraća nas u egal.

6' Musa je izborio penal, a Corrales obranio Horvatu. Na drugoj strani Pešić brani Canellasu i omogućuje polukontru za drugi gol Šebetića.

5' Horvat je imao odličan kut nakon asistencije Šebetića, ali Perez de Vargas skida taj njegov pokušaj. Ali zabija Šebetić iz kontre ipak prvi gol Hrvatske danas.

3' Odlično su krenuli Španjolci, s dva uzastopna pogotka na samom početku. Hrvatska još uvijek ne može probiti obranu Španjolaca.

1' Počela je utakmica. Sretno, Hrvatska!


Odabranici izbornika Line Červara u utorak će u Poreču u sklopu EHF EURO Cupa igrati protiv Španjolske, a četiri dana kasnije uzvrat i u Madridu.

Hrvatska će najprije 5. siječnja u 17:15 sati u porečkoj dvorani Žatika ugostiti Španjolsku, a zatim odigrati uzvrat 9. siječnja u 18:00 u Madridu.

Za obje reprezentacije to je sjajna prilika da vide u kakvom su stanju i koliko su igrači spremni nakon četiri dana priprema za Svjetsko prvenstvo u Egiptu.

Stižu najjače snage

Prema posljednjim najavama JordiRibera u Poreč dovodi svoje najjače snage. A to znači dva sjajna vratara Gonzala Pereza de Vargasa i Rodriga Corallesa. Tu su i Jorge Maqueda, Alex i Daniel Dujshebaev, Raul Entrerrios, Dani Sarmineto, Ferran Sole itd,itd… Ta je reprezentacije upravo u Hrvatskoj 2018. godine osvojila svoj prvi naslov europskog prvaka. I obranila ga dvije godine poslije nakon pobjede protiv Kauboja.

“Moja neka ideja je da ne bi trebao biti rezultat u prvom planu, da bi svima trebali dati priliku, a i ne otkriti baš sve kako ćemo mi igrati jer se može i dogoditi da s njima igramo još. Prema tome, znamo se dobro, ali opet kažem treba gledati da se ne povrijedimo, da to sve ide svojim tijekom. Mi znamo da su Španjolci jedni od konkurenata za sam vrh, respektabilna reprezentacija. U svakom slučaju, radi se o jednoj reprezentaciji koja je jaka, koja ima mnogo starijih igrača, ima manje tih mlađih, ali kažem opasna je", poručio je Červar uoči utakmice.

"Svi se uklapamo u jednu lijepu priču, stvorila se kemija među igračima, ima nas mlađih i starijih. Ove dvije utakmice protiv Španjolske će nam super poslužiti da se još više zbližimo. Španjolci su jedna ekipa koju krasi tehnika i taktika, ne krase ih dinamičnost, snaga i brzina, ali imaju taktičku disciplinu. Težak su protivnik, protiv kojih moraš znati igrati. Neće biti isti naboj kao u finalu EURA, ali svakako da će biti motivacija i izazov. Iako te prijateljske utakmice ne znače puno, ali dobro će nam doći da se isprobamo i posložimo. Mi igramo svaku utakmicu punom parom, daješ sve od sebe da se što prije složi taj idealan sastav i da se još dobije na timskom duhu. Želimo ostvariti dobar dojam", dodao je Marino Marić.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo