STIGLA I JEDNA LOŠA VIJEST / Perkovac za RTL otkrio da se i nakon Eura vidi na klupi Hrvatske pa jasno rekao na koje pitanje moramo dati odgovor

U Kölnu situaciju prati RTL-ova reporterka Ines Goda Forjan koja je razgovarala s izbornikom Goranom Perkovcem

23.1.2024.
20:53
VOYO logo

Nakon debakla protiv Islanda i za neke od njih neprospavane noći u Kölnu, ostaje žal među našim rukometašima za svakom ugašenom nadom za polufinalom.

Image
EKSKLUZIVNO /

Karačić za RTL odgovorio na pitanje koje zanima cijelu Hrvatsku: 'Stvarno se puno postavlja to pitanje, ali mi igrači...'

Image
EKSKLUZIVNO /

Karačić za RTL odgovorio na pitanje koje zanima cijelu Hrvatsku: 'Stvarno se puno postavlja to pitanje, ali mi igrači...'

U Kölnu situaciju prati RTL-ova reporterka Ines Goda Forjan koja je razgovarala s izbornikom Goranom Perkovcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je uz veliko kašnjenje od gotovo sat vremena zbog velike prometne gužve u Kölnu odradila zadnji trening uoči zadnje utakmice na Europskom prvenstvu. Izborniče, jeste li dan poslije uspjeli pronaći odgovor na pitanje zašto je Hrvatska u tako važnom susretu toliko podbacila?

"Pravi odgovor nisam, ali ja mislim da je jedan od odgovora to što mi nismo imali više snage i nismo imali koncentracije, kad nemaš snage i moralno i mentalno nisi baš na najvišem nivou. To se pokazalo. Igrali smo dosta dobro prvo poluvrijeme, u drugom poluvremenu smo nestali. Mislim da moramo poraditi na tome da ekipa bude bolje fizički spremna i da onda možemo odgovoriti svim zadacima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Spomenuli ste tu fizičku spremnost. Rekli ste da smo tu zapravo jako slabi u odnosu na ostale reprezentacije. Tko je onda zakazao? Je li se moglo bolje na pripremama za Europsko prvenstvo ili ste vi očekivali od igrača da oni samostalno učine više po tom pitanju?

"Pa nije se moglo više, jer prekratko je vrijeme o tome. Bilo je dosta problema oko zdravlja igrača, povreda igrača, tako da više nismo mogli. Jedino vrijeme kad se može popraviti fizičko stanje igrača, što se tiče reprezentacije, je Olimpijada i period pred Olimpijadu, imaš dosta vremena, možeš puno napraviti. Mislim da u sljedećem periodu ćemo sigurno na tome poraditi, najviše se može napraviti u klubovima i igrači pojedinačno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku Europskog prvenstva koje smo sjajno otvorili, sve je nekako bilo divno, sjajna energija, nova vizija, sjajna kemija između vas i reprezentacije. Imate li vi osjećaj da je ta kemija i ta podrška međusobno i dalje prisutna?

"Mislim da je, ali kada izgubite važne utakmice sve se poremeti. Mi smo igrali jedan dobar turnir, četiri, pet utakmica odličan i na kraju smo zakazali protiv Mađarske i protiv Islanda jedno poluvrijeme. Većina tih utakmica je bila dobra, ja sam s time zadovoljan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidite li se i nakon Europskog prvenstva i dalje na klupi reprezentacije? Sutra je zadnja utakmica na ovom Euru, ne znam jeste li već o tome razmišljali i razgovarali s nekim?

"Nisam razmišljao, ali vidim se i dalje na mjestu izbornika. Ja sam ovu ekipu složio i to je ekipa koja ima strahovito dobru perspektivu. Ne vidim neki razlog zašto zbog jedne i pol utakmice koju nismo odigrali dobro. Pitanje je da li smo mi stvarno kvalitativno toliko dobri da možemo reći da možemo biti prvi i drugi i treći ili četvrti. Na to moramo dati odgovor, a ako nismo, onda sigurno treba ovu reprezentaciju podržati, dati joj šansu da se razvije i da postane jaka reprezentacija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je Ines otkrila kako će Ines u utakmicu protiv Njemačke morati bez Zvonimira Srne koji ima jedno istegnuće mišića i neće sutra moći sudjelovati i participirati u tom susretu. Umjesto njega, u zapisniku će biti Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelujte u kreativnom natječaju Uhvati loptu, osvoji Telemach prvenstvo te 29. siječnja budi ponosni vlasnik QLED televizora i 1 godine besplatne pretplate na EON TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo