pobijedile favorizirane Njemice / Maestralna igra hrvatskih prvakinja: Rukometašice kluba Podravka Vegeta slavile u Njemačkoj

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ključ uspjeha bila je agresivna obrana protiv koje Thuringer nije imao rješenja

7.10.2018.
17:21
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Rukometašice Podravka Vegete otvorile su nastup u skupini C Lige prvakinja pobjedom u Nordhausenu protiv njemačkih prvakinja Thuringera 28-26 (12-11). Koprivčanke su pružile sjajnu predstavu pobijedivši favorizirane Njemice koje su u dosadašnja četiri međusobna susreta slavile sva četiri puta.

No ovoga puta hrvatske prvakinje, koje vodi Zlatan Saračević, su bile bolje i posve zasluženo su pobijedile. Ključ uspjeha bila je agresivna obrana protiv koje Thuringer nije imao rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podravka je sjajno ušla u susret i nakon pet minuta igre vodila je 4-0, a u 11. minuti je bilo +5 (6-1). Njemice su nakon 20 minuta igre smanjile zaostatak na minus jedan (7-8), a s jednim golom prednosti otišlo se i na odmor.

U nastavku susreta Njemice su stigle do prtednosti 13-12 i bilo je to jedino vodstvo njemačkog sastava na utakmici. Podravka je uzvratila serijom 7-1 okrenuvši rezultat u vodstvo 19-14. U 47. minuti Podravka je povela sa sedam razlike (24-17), da bi na ulazu u posljednjih 10 minuta hrvatske prvakinje imale šest golova viška (26-20). Do kraja utakmice Thuringer je uspio tek ublažiti poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podravka Vegetu su do prvih bodova predvodile Karina Ježikava s osam golova, te Natalija Čigirinova sa šest golova, dok su Selena Milošević i Alena Ihnjeva zabile po tri gola. Domaću ekipi predvodile su Iveta Luzumova i Alicia Stolle sa po šest pogodaka.

U drugom susretu iz ove skupine europske prvakinje Gyori ETO su uvjerljivo pobijedile Krim Mercator sa 39-23. U idućem kolu, koje je na rasporedu 14. listopada, ekipa Zlatka Saračevića dočekuje aktualne osvajačice Lige prvakinja, rukometašice Györa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo