Hrvatskoj prijeti ispadanje s Europskog prvenstva!

Hrvatska rukometna reprezentacija dovela se u tešku poziciju nakon poraza od Francuske i prijeti joj ispadanje s Europskog prvenstva već prije polufinala.

20.1.2014.
9:07
VOYO logo

Hrvatski rukometaši su do 25. minute prve utakmice drugog kruga protiv Francuske djelovali fantastično. Držali su vodstvo, kontrolirali igru, a u tom je trenutku francuski izbornik Claude Onesta napravio ključan potez, u igru je uveo Thierryja Omeyera.

Dolazak legendarnog 37-godišnjeg vratara na gol Francuske kao da je uvukao strah u izabranike Slavka Goluže, koji su u napadu jednostavno stali. Omeyer se razbranio, naši se ispromašivali, a Francuzi su to kažnjavali, te na kraju stigli do pobjede 27:25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ne bi taj poraz tako teško pao, da on ne znači i mogući najgori scenarij – odlazak s EP-a bez polufinala. Iako do kraja drugoga kruga svaka reprezentacija još mora odigrati dvije utakmice, Hrvatskoj zbog poraza od dva gola razlike možda ni dvije pobjede neće biti dovoljne za polufinale, u koje vode prva dva mjesta.

Ako u utorak pobijedimo Ruse, a Šveđani Poljake, u posljednjem kolu drugog kruga u srijedu, moramo se nadati da u dvoboju Švedske i Francuske neće biti nikakve 'kuhinje'. Naime, u slučaju pobjede Švedske protiv Trikolora od jednog ili dva gola razlike i naše protiv Poljske, stvorio bi se krug u kojem bismo bili mi, Šveđani i Francuzi, no mi bismo ispali zbog najlošije gol-razlike, a prvi Francuzi i drugoplasirani Šveđani izborili bi završnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je onaj najgori scenarij, te, nažalost, nije samo puka matematika. Vidjeli smo na dosadašnjim rukometnim prvenstvima i 'ozbiljnije' dogovore. Ipak, nadamo se onom boljem scenariju, po kojem će Kauboji već u izravnom dvoboju s Poljacima izboriti polufinale i vjerojatni susret s domaćinima Dancima. Francuzi već najavljuju da ćemo se opet sresti...

"Jako smo sretni zbog pobjede nad Hrvatskom koja je igrala vrlo dobro. Imam osjećaj da ćemo se s Hrvatima ponovo sresti na turniru", rekao je francuski izbornik Onesta, a za obrane Thierryja Omeyera je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šef se vratio. Fantastično je branio."

Nedjelja, 19. siječnja: Hrvatska - Francuska (25:27)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utorak , 21. siječnja: Hrvatska - Rusija (33:25)

Srijeda, 22. siječnja: Hrvatska - Poljska (20.15) Francuska - Hrvatska 27-25 Poljska - Bjelorusija 31-30 Švedska - Rusija 29-27

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Francuska 6, 2. Hrvatska 4, 3. Švedska 4, 4. Poljska 4, 5. Rusija 0, 6. Bjelorusija 0

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo