ČEMU OVO? / Danci teško optužili najbolje hrvatske suce zbog starog slučaja: IHF žestoko odbacio sumnje

Image
Foto: Vijesti.hr

Jasno je da su posljednjih godina Gubica i Milošević i dalje među najboljim sucima na planetu te da su lani sudili finale Lige prvaka što pokazuje da EHF smatra da nema traga nikakvim nečasnim radnjama

15.1.2023.
19:01
Vijesti.hr
VOYO logo

Danski TV2 objavio je vijest kojom tereti čak osam ponajboljih sudačkih europskih parova da je umješano u namještanje utakmica. Naveli su kako nekoliko parova sudi i na Svjetskom prvenstvu, a jedan od samo dva para koja su spomenuli imenom su i najbolji hrvatski suci Matija Gubica i Boris Milošević.

TV2 piše kako je riječ o jednom od najboljih sudačkih parova na svijetu no sumnjiči ih za 'utjecanje na ishod' sedam utakmica u europskim kupovima, a pozivaju se na analitičku kompaniju Sportradar koji je to izvješće pripremio već 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Ponovno na vrhu /

Gubica i Milošević obranili titulu najboljeg svjetskog sudačkog para

Image
Ponovno na vrhu /

Gubica i Milošević obranili titulu najboljeg svjetskog sudačkog para

Ružne optužbe s četiri godine zakašnjenja

Izvještaj se odnosi na ukupno 26 utakmica domaćih prvenstava i Lige prvaka tijekom 2016. i 2017. godine, a izvješću stoji kako se 'sumnja da su suci tih utakmica utjecali na ishod u cilju stjecanju nezakonite dobiti'.

TV2 je konzultirao i Chrisa Kronowa Rasmussena, stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom priređivanja igara na sreću koji tvrdi da je riječ o vrlo ozbiljnom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Činjenica da na ovom SP utakmice sudi nekoliko parova umiješanih u namještanje dokaz je da EHF ne reagira unatoč vrlo preciznim informacijama iz izvještaja. Sportradar rijetko objavljuje izvještaje s tako jasnim i konkretnim upozorenjima kao što je sad napravio'', konstatirao je Rasmusen.

Hrvatski par negirao upletenost

Ono što je čudno, jest činjenica da je danski portal imenom spomenuo uz naš ugledni sudački dvojac još samo podjednako uspješne i kvalitetne makedonske suce Slavu Nikolova i Gjorgjia Načevskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TV2 je razgovarao sa hrvatskim i makedonskim sucima, a oni su negirali sudjelovanje u takvoj raboti. Također Gubica i Milošević su konstatirali da nemaju nikakvih saznanja Sportradara te da ih EHF i policija nikad nisu kontaktirali vezano za taj slučaj.

IHF je vrlo brzo reagirao što i ne čudi s obzirom da je riječ o vrlo osjetljivoj temi. Oglasila se Kirstin Buur je ispred ispred ureda šefa za pravila i sudačka pitanja IHF Pera Mortena Sodala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IHF i EHF stali u njihovu obranu

“IHF je zaprimio zahtjev TV2 za intervju vezan za navodno namještanje utakmica. U prilogu vam ponovno šaljemo izjavu koju ste primili iz Europske rukometne federacije. IHF je obaviješten o situaciji, jer smo u bliskoj komunikaciji s Europskom rukometnom federacijom. Napominjemo da IHF ima puno povjerenje u svoje suce i pomno pratimo njihovu izvedbu. Oni su izvan sumnje dok im se ne dokaže krivnja. Osim toga, uvjereni smo da Europska rukometna federacija ima stručnost za rješavanje i vođenje takvih slučajeva. Nadalje, također imamo puno povjerenje u austrijske vlasti da će u potpunosti razjasniti situaciju i otkloniti sve sumnje koje bi mogle postojati u tom pogledu “ , prenose Sportske novosti.

Treba napomenuti kako je Michael Wiederer, dopredsjednik IHF-a i predsjednik EHF-a odbio dati intervju danskom mediju no šef za odnose s javnošću Thomas Schonaich se oglasio. Izjavio je kako su sve potrebne materijale poslali na potrebne adrese i da je ta priča davno završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, jasno je da su posljednjih godina Gubica i Milošević i dalje među najboljim sucima na planetu te da su lani sudili finale Lige prvaka što pokazuje da EHF smatra da nema traga nikakvim nečasnim radnjama.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo