'Početak puta' / Červar nakon crnogorskog poraza: 'Bolje da je tako, sad znamo da moramo raditi'

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

'Sezona je bila duga, mislim da možemo biti zadovoljni s ove dvije utamice', proanalizirao je prolazak na SP Luka Cindrić

15.6.2018.
8:40
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski rukometaši minimalno su izgubili (31:32) od Crne Gore u uzvratnoj utakmici dodatnih baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj početkom iduće godine. Zaliha iz Osijeka od +13 bila je i više nego dovoljno. Međutim, uzvrat je otvorio pitanja lošeg otvaranja utakmice i dekoncentracija.

'Dobro da je tako završilo'

"Nismo ponovili utakmicu iz Osijeka, to je činjenica. Miksali smo, mislili smo da će biti lakše, ali oni su više htjeli pobjedu od nas. Falila je koncentracija, pogotovo prvo poluvrijeme. Prošli put cijelu utakmicu smo primili 19 golova. Međutim, ne smijem biti previše kritičan. Ono po što smo došli ovdje, to smo ostvarili. Bolje da je tako, da znamo da moramo raditi, uvijek imati pristup kao u Osijeku. Dobro da je tako završilo", kazao je nakon utakmice izbornik Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelci Hrvatske ponovo su bili krilni igrači Zlatko Horvat sa sedam i Manuel Štrlek sa šest. Miloš Vujović bio je prvo ime Crne Gore s devet pogodaka.

"Crna Gora je pokazala da je domaćinska ekipa. Otvorili smo loše, odvojili su se, iskoristili naše tehničke pogreške. U drugom dijelu smo odigrali dobro obranu, iskoristili smo našu polukontru i kontru i stigli utamicu. Sezona je bila duga, mislim da možemo biti zadovoljni s ove dvije utamice", proanalizirao je Luka Cindrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijede Mediteranske igre

Ovo je tek početak puta povratka na nekadašnje pozicije u eliti, podvukao je još nakon prve utakmice Červar. Mlađi dio reprezentacije će za koji dan otputovati na Mediteranske igre u španjolsku Tarragonu. Natjecanje počinje za točno tjedan dana. Do kraja godine slijede i kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., koje će se igrati u čak tri zemlje: Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

"Mi smo tek na početku puta. Pokazali smo jedno, jako dobro lice u Osijeku. U Crnoj Gori na momente, to nije dovoljno, trebamo više zajedništva, manje pričati više igrati. Ipak na kraju moram reći da je ostvaren cilj plasmana na Svjetsko prvenstvo. U listopadu imamo kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a onda sve naše misli idu prema pripremama za SP. Naredni zadatak za mlade igrače su Mediteranske igre", najavio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacija za SP, uzvratne utakmice (1. utakmica):
RUSIJA - Češka 29:21 (26:27)
Švicarska - NORVEŠKA 33:30 (26:32)
Rumunjska - MAKEDONIJA 26:25 (24:32)
MAĐARSKA - Slovenija 22:26 (29:24)
ŠVEDSKA - Nizozemska 26:20 (24:25)
AUSTRIJA - Bjelorusija 31:26 (28:28)
Litva - ISLAND 31: 34 (27:27)
Crna Gora - HRVATSKA 32:31 (19:32)
SRBIJA - Portugal 25:25 (28:21)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo