nisu ga adekvatno popratili / Rakitić kritizirao novinare što ga nisu pratili u finalu Lige prvaka

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Bio sam iznenađen što me zovete na ovu konferenciju za novinare, jer da me toliko poštujete, došli biste na finale Lige prvaka u Berlin. Da budem iskren, došao sam na ovu pressicu radi mojeg prijatelja Tome', rekao je Rakitić

10.6.2015.
21:07
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić najavio je da će naša reprezentacija dati sve od sebe kako bi pobjedila Italiju u kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2016. koja će se igrati na praznom Poljudu u petak, ali je oštro kritizirao hrvatske novinare što ga nisu došli pratiti u finalnoj utakmici Lige prvaka u kojoj je njegova Barcelona pobijedlila Juventus i osvojila naslov prvaka Europe.

Rakitić je pri dolasku na konferenciju za novinare u srijedu navečer dočekan burnim pljeskom novinara, ali je zatim rekao kako posljednjih dana nije želio pričati s medijima u Hrvatskoj jer su, po njegovom tumačenju, neadekvatno popratili njegov uspjeh sa Barcelonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam iznenađen što me zovete na ovu konferenciju za novinare, jer da me toliko poštujete, došli biste na finale Lige prvaka u Berlin. Da budem iskren, došao sam na ovu pressicu radi mojeg prijatelja Tome (Tomislav Pacak, glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza)", istaknuo je Rakitić dodavši kako je on prema svima uvijek bio korektan, te kani takav i ostati.

Iznenađeni novinari su reagirali na ovakav Rakitićev istup te su mu rekli kako on treba znati za tešku ekonomsku situaciju u Hrvatskoj i skromna primanja novinara koji nemaju sredstava za otići u Berlin pratiti utakmicu Lige prvaka. Rekli su mu da je vrlo ružno nastupio prema njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je uzvratio kako se ne ljuti.

"Žao mi je i boli me kada Brazilci pričaju sa svojim novinarima, Nijemci sa svojima, Švicarci sa svojima, tako bih i ja želio podijeliti svoju radost sa svojim ljudima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je također rekao kako je trenutno najsretniji čovjek u Hrvatskoj jer je nastupajući za Barcelonu, za koju je više puta rekao da je najbolji klub na svijetu, osvojio europsku klupsku titulu, te je postigao i zgoditak u finalu.

"Došao sam u najveći klub na svijetu iako su postojali oni koji su govorili da sam pogriješio ili da je pogriješila Barcelona što me je dovela, ali ja sam vjerovao u sebe", poručio je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je potom rekao kako želi pobjedu protiv Italije te će sa suigračima iz reprezentacije dati sve od sebe da se to i ostvari. Istaknuo je da će utakmica biti teška jer i Talijani će dati sve od sebe ne bi li ostvarili povoljan rezultat u svoju korist, te je dodao kako se protiv Italije ne može biti favorit.

"Igramo pred praznim Poljudom i to je katastrofa jer nećemo imati podršku 12. igrača", kazao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kako komentira da je ove godine nogometnog Oscara dobio Luka Modrić, a ne on koji je s Barcelonom osvojio sve moguće titule, Raitić je kazao respektira odluku da se Modriću dodijeli Oscar.

"Modrić je jedan od najvećih igrača u Hrvatskoj i drago mi je zbog njega. Čestitam mu", zaključio je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo