velikani uglavnom mirovali / Zaključen zimski prijelazni rok: Milanovi navijači najoptimističniji, Barca pobijedila PSG

Image
Foto: AP Images

Iako je transfera bilo, većina medija ovaj je rok opisala kao pomalo dosadan i neaktivan - većina europskih velikana je mirovala

1.2.2019.
11:11
AP Images
VOYO logo

S prvim danom veljače završen je zimski prijelazni rok nogometnih klubova, a samim time i većina sapunica i nagađanja koje neizbježno kruže medijima od prvog dana nove godine pa do kraja siječnja. 

Iako je transfera bilo, većina medija ovaj je rok opisala pomalo dosadnim i neaktivnim, čemu svjedoči i podatak da su klubovi potrošili 300 milijuna eura manje nego u istom periodu prošle godine. U mjesec dana otvorenih klupskih 'granica' članovi liga petice napravili su ukupno 495 transfera vrijednih 649 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od svih klubova najviše se ističe talijanski velikan Milan. Rossoneri su doveli dva skupa pojačanja koja su se pokazala odmah po dolasku na San Siro i njihovi navijači mnogo su optimističniji što se tiče nastavka sezone.  

Poljak Krzysztof Piatek već je riješio utakmicu u kupu protiv favoriziranog Napolija zabivši dva zgoditka, a Brazilac Lucas Paqueta je upisao asistenciju i ovaj dvojac zasigurno predstavlja veliki zalog za budućnost Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih transfera, svakako se ističe odlazak Christiana Pulišića iz Borussije Dortmund u Chelsea za ogromnih 64 milijuna eura. Barcelona je na Camp Nou pak dovela dva upitna pojačanja - iz Valencije je obrambene rupe došao pokrpati Jeison Murillo, a vezni red je ojačan Kevinom Princeom Boatengom iz Sassuola

Unai Emery se unatoč silnim željama među kojima je bio i Ivan Perišić morao zadovoljiti tek krilnim napadačem Denisom Suarezom, koji je stigao na posudbu iz Barcelone, dok je Bayern našeg Nike Kovača doveo dva tinejdžera iz MLS-a. Jedan od njih je 18-godišnji krilni igrač Kanađanin Alphonso Davies, a drugi godinu dana mlađi veznjak Taylor Booth.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba spomenuti i kako je Barcelona pobijedila u utrci s PSG-om i osigurala usluge jednog od najtalentiranijih veznjaka Europe, Ajaxovog Frenkieja De Jonga koji je bio želja pola Europe, no taj će se transfer realizirati tek na ljeto, u srpnju. 

10 najunosnijih transfera ove zime: 

1. Christian Pulišić, 64 milijuna eura (Borussia Dortmund - Chelsea)
2. Leandro Paredes, 40 milijuna eura (Zenit - PSG)
3. Lucas Paqueta, 35 milijuna eura (Flamengo - Milan)
4. Krzysztof Piatek, 35 milijuna eura (Genoa - Milan)
5. Paco Alcácer, 25 milijuna eura (Barcelona - Borussia Dortmund)
6. Miguel Almirón, 24 milijuna eura (Atlanta United - Newcastle)
7. Dominic Solanke, 21,2 milijun eura (Liverpool - Bournemouth)
8. Jonny Castro, 20,5 milijuna eura (Atletico Madrid - Wolverhampton Wanderers)
9. Amadou Haidara, 19 milijuna eura (Red Bull Salzburg - Leipzig)
10. Brahim Diaz, 17 milijuna eura (Manchester City - Real Madrid)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo