IZBORNIK MAĐARSKE NAJAVIO SRAZ S HRVATSKOM: / Što je pripremio za Dalića i Vatrene? 'Znam kako igraju i imam odgovor'

Image
Foto: Profimedia

Izbornik Marco Rossi najavio je možda i najvažniji meč kvalifkacija

9.10.2019.
18:37
Profimedia
VOYO logo

Reprezentacija Mađarske stigla je u Split gdje će u četvrtak od 20 i 45 igrati na Poljudu protiv Hrvatske u sklopu šestog kola kvalifikacija za Euro 2020. Izbornik Marco Rossi najavio je možda i najvažniji meč kvalifkacija. Hrvatska je sada prva u skupini s tek bodom više od Mađara i Slovaka.

"Čeka na teška utakmica. Smatram da su šanse za pobjedu 50-50. Moramo biti maksimalno fokusirani i spremni iskoristiti svoje šanse ako želimo do pozitivnog rezultata ovdje u Splitu", započeo je mađarski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igramo bez nekoliko važnih igrača u odnosu na prvu utakmicu s Hrvatskom, ali vidjet ćemo kada utakmica krene. Znamo da Hrvati vole imati posjed, pa ćemo mi odgovoriti na to", veli izbornik pa istaknuo: "Ako ćemo biti hrabri i agresivni imamo izgleda, ali na papiru Hrvatska je favorit".

Image
IGRA ŽIVACA U SPLITU: /

Interventna policija okupirala centar i krenula s legitimiranjem, jedan odjevni komad posebno im bode oči

Image
IGRA ŽIVACA U SPLITU: /

Interventna policija okupirala centar i krenula s legitimiranjem, jedan odjevni komad posebno im bode oči

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Znaju sve o Hrvatskoj

"Znamo da nas očekuje vatrena atmosfera. Znamo sve o Hrvatskoj, o igračima, o načinu igre. Imate sjajnu i talentiranu ekipu, koju krasi borbeni duh. Za Hrvatsku sam navijao na svjetskom prvenstvu, ali sutra neću," kazao je talijanski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađari su doputovali u Split s brojnim problemima oko sastava. Neće biti junaka naše prve utakmice Matea Patkaia, te Dominika Szoboszlaia i Krisztiana Tamasa, a upitan je i nastup Barnabasa Besea. Patkai je u ožujku ove godine bio strijelac pobjedničkog pogotka protiv Hrvatske (2-1), a zabio je i jedini gol u pobjedi protiv Walesa igranoj u lipnju ove godine.

"Imamo problema s ozljedama i žutim kartonima. U odnosu na utakmicu koja je igrana u Mađarskoj imat ćemo četiri nova igrača u momčadi pri čemu su trojica u sredini terena. No, bitna je organizacija i motivacija. Znamo tko smo mi, ali i znamo tko je Hrvatska", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarska je pobijedila Hrvatsku preokretom (2-1) u drugom kolu 24. ožujka ove godine u Budimpešti. Rebić je donio vodstvo svjetskim doprvacima u 13. minuti, Szalai je izjednačio u 34. minuti, a pobjedu domaćinu donio je Patkai u 76. minuti. Bila je to prva mađarska pobjeda u osam međusobnih susreta.

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Sprema li iznenađenje?

Rossi je tada iznenadio svog suparnika, sprema li neko iznenađenje za Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatsku smo iznenadili u Budimpešti, teško je dva puta iznenaditi takvu ekipu. No bitno je da smo hrabri i puni samopouzdanja," poručio je mađarski strateg.

"Spremni smo za važnu utakmicu kakva je sutra protiv Hrvatske. Igramo protiv odlične reprezentacije, ali smo dugo vremena na okupu, poznajemo se i vjerujemo u svoje sposobnosti. Pobijedili smo Hrvatsku u prvoj utakmici, a ako budemo pravi možemo to i ponoviti. Hrvatska ima sjajne igrače, velika imena, ali ništa neće biti važno jednom kada izađemo na teren", naglašava golman Gulacsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo