BILI SU PREJAKI / Rijeka ispala iz Konferencijske lige. Djurgarden s dva lijepa gola uništio snove našim dečkima

Image
Foto: Profimedia

Rijeka je okončala svoju europsku epizodu

28.7.2022.
18:00
Profimedia
VOYO logo

Nakon što su nogometaši švedskog Djurgardena slavila na Rujevici 2-1 pobijedili su i na domaćem terenu, s 2-0 (0-0), Rijeku koja se tako u drugom pretkolu Konferencijske lige oprostila od ovosezonskih nastupa u Europi.

Image
KATASTROFA! /

Totalni debakl Osijeka protiv Kizilžara. Bjeličina ekipa ispala iz Konferencijske lige na nevjerojatan način

Image
KATASTROFA! /

Totalni debakl Osijeka protiv Kizilžara. Bjeličina ekipa ispala iz Konferencijske lige na nevjerojatan način

Rijeka je u uzvratu odigrala nešto žešće i odlučnije nego li u prvom susretu, pogotovo se to odnosi na prvih 45 minuta u Stockholmu, no na kraju je to bilo premalo za prolaz dalje. Djurgarden je Rijeku slomio u drugom poluvremenu kada je postigao oba pogotka. Strijelci su bili Hien u 55. i Banda u 84. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo agresivno s obje strane te dosta nervozno, ali treba naglasiti kako su igrači Rijeke izgledali odlučnije i borbenije nego li u prvom susretu na svojoj Rujevici.

Rijeka je izgledala hrabrije, ali nisu mogli iznenaditi

Posebno su razigrani bili Ampem i Frigan koji su bili najveća prijetnja domaćem sastavu, a upravo je u 25. minuti Prince Ampem glavom pogodio domaću mrežu nakon ubačaja. No, pritom je igrač Rijeke bio u zaleđu te hrvatska momčad time nije nadoknadila minus iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Igralo se energično, iako su prave prilike na obje strane bile rijetke. Najbolju šansu imao je Djurgarden u 44. minuti. Lopta upućena od Osora je došla do Radetinca koji je u padu pogodio gredu riječkih vrata, a odmah nakon toga je Vučkić opasno zaprijetio na drugoj strani.

Drugo poluvrijeme mnogo je bolje otvorio Djurgarden koji je napadao u valovima prema Labroviću, a Rijeka je pokleknula u 55. minuti. Stvorena je gužva ispred riječkog vratara, a na loptu je naletio Isak Hien te je pospremio u mrežu za domaće vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon gola Djurgarden je primirio sa svojim napadima, a Rijeka je do kraja prilično bezuspješno pokušala zakomplicirati ovaj uzvratni susret. Čak štoviše, sve je zaključeno novim golom Djurgardena. U 84. minuti je konačnih 2-0 postavio Emmanuel Banda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku četvrtka Osijek na domaćem terenu igra uzvrat drugog pretkola Konferencijske lige protiv kazahstanskog Kizilžara. U prvom ogledu Osječani su u gostima slavili 2-1. U trećem pretkolu u natjecanje će se uključiti i Hajduk koji čeka boljeg iz susreta Puskas Akademije i Vitorije iz Guimaraesa.

Uživo od 19 sati: Drugo pretkolo Konferencijske lige

Djurgarden - Rijeka (2:0)

Sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djurgardens (4-3-3): Zetterstrom - Johansson, Hien, Ekdal, Bengtsson - Finndell, Schuller, Eriksson - Asoro, Edvardsen, Radetinac

Rijeka (4-5-1): Labrović - Smolčić, Krešić, Pavlović, Vukčević - Frigan, Hodža, Selahi, Liber, Ampem - Vučkić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO TIJEK UTAKMICE

Kraj utakmice.

90' - Igra se još četiri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Dvostruku izmjenu radi Tadić, Vučkić i Selahi su vani, Alvarez i Karrica su unutra.

84' - GOL! Banda je zabio. Golman je sjajno pronašao Radetinca, ovaj proigrava Bandu na 20 metara i nogometaš Djurgardena imao je dovoljno prostora da se namjesti i puca u kut za 2:0. Gotovo je to za Rijeku čini se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Halilović u svim nastupima do sada za Rijeku, pa eto i ovom danas, nije baš opravdao status pojačanja. Vjerojatno nije još na optimalnoj razini i formi, ali za dobrobit Rijeke nadamo se da će se uskoro početi isticati.

80' - Ušli smo u zadnjih deset minuta, Rijeka se trudi i napada, ali završnica je slaba i neuvjerljiva. Podsjećamo, trebaju im dva gola za produžetke i tri za prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Ušao je Halilović umjesto Smolčića.

73' - Obregon glavom nakon centaršuta, ali njegov udarac brani vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Uf, Smolčić je odlično šutirao izvan kaznenog prostora, bila je to prava bomba, ali je obranio vratar.

62' - Hodža je opalio s nekih 20 metara i to volejem, ali ravno je u ruke otišlo vrataru. Rijeka se mora probuditi krenuti na sve ili ništa jer sada ih tek dva gola vode u produžetke, a tri u nastavak natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Tadić radi dvije izmjene, Frigan i Liber idu van, Bušnja i Obregon ulaze. Vučkić prelazi na polušpicu.

55' - GOL! Hien je zabio. Izveli su Šveđani korner i bila je dobra lopta na drugu stativu, ali reakcije obrane i vratara bila je dosta traljava i Hien iz blizine nogom pogađa mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Teže živi Rijeka, sada je Labrović morao intervenirati da ne bude pogotka, Šveđani su sve opasniji u nastavku.

48' - FInndell je opalio snažno s desne strane u kaznenom prostoru, ali srećom nije zabio. Bilo je to veoma blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, nadamo se da će biti bolje od prvog.

--------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Kraj prvog poluvremena.

44' - Pogodili su prečku Šveđani, Radetinac je opasno zaprijetio i sada se RIjeka uz puno sreće spasila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Malo je ostalo do kraja poluvremena i nažalost nismo gledali bog zna kako šansama bogatu utakmicu.

36' - Nakratko je Rijeka opasno disala, Djurgarden je opasno zaprijetio i Labrović je na kraju spasio situaciju dobrom intervencijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Naguravanje je izbilo između igrača uz rub terena, a uključili su se u sukob i iz obaju stručnih stožera. Srećom, brzo su se smirili, a kaznu je dobio Asoro, žuti karton.

27' - Edvardsen je izbio u jedan na jedan šansu, ali je jako traljavo pucao i otišlo je kraj gola.

25' - Rijeka je postigla pogodak, ali suđeno je zaleđe. Rijeka je imala slobodni udarac i Ampem je pogodio glavom, ali bio je u zaleđu u trenutku izvođenja udarca.

20' - Rijeka i dalje vrlo aktivna u napadu, domaći igrači se žestoko brane, tempo je jak i puno se trči, no izostaju šanse.

16' - Možemo reći da je Rijeka bolja u ovom uvodnom dijelu utakmice. Djurgarden igra dosta nervozno, veoma su grubi i agresivni, evo recimo Hoxha je dobio nogom u lice.

9' - Frigan je sada lijepo protutnjao po desnoj strani i ušao je u kazneni prostor iskosa te opalio, ali otišlo je kraj vrata.

8' - Frigan je bio u nekoj polušansi, dobio je naizgled dobru loptu u kazneni prostor, ali loše ju je prihvatio i upropastio akciju.

7' - Stadion je još uvijek djelomično zadimljen jer su domaći navijači uoči utakmice imali piromansku feštu.

3' - Došao je i mali broj riječkih navijača, daleko je Stockholm ipak. No, lijepo je vidjeti da dečki imaju podršku s tribina.

1' - Počela je utakmica.

-----------------

Biti ili ne biti

Podsjetimo, Rijeka je na Rujevici povela s 1:0, ali je Djurgarden stigao do preokreta i na kraju slavio s 2:1. Hrvatski predstavnik od prvog susreta nije igrao nijednu utakmicu, odnosno odgođen je Jadranski derbi protiv Hajduka zbog europskih obaveza.

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šveđani su pak na nizu od šest pobjeda za redom, a Djurgardens već osam utakmica ne zna za poraz. U tamošnjoj ligi su trenutno prva momčad s 33 boda nakon 16 kola.

Prije toga su slavili s 1:0 protiv Šibenika na otvaranju nove sezone HNL-a. Tadić će na teren poslati najjači sastav, s četvoricom u obrani.

----------------------------------------

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo