Ma nije moguće: Više nećemo čuti ime legendarnog stadiona?!

Maria Gahana, voditeljica španjolskog ogranka Microsofta, potvrdila je da su počeli pregovori o planovima za 'rebranding' nogometne ikone – stadiona Santiago Bernabeu.

7.11.2013.
10:32
VOYO logo

Microsoft je potvrdio da pregovara s Real Madridom o pravu na ime stadiona Santiago Bernabeu, pa bi se ikona kluba ubuduće mogla zvati Stadion Microsoft. Stadion koji je nazvan po slavnom Realovom predsjedniku i ima 85.000 sjedala izgrađen je 1947. godine, ali čini se da je novac u ovom slučaju važniji od tradicije.

Maria Gahan rekla je da dobra volja za ustupanje prava na ime postoji i da će ga čelništvo kluba ustupiti najboljem ponuđaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponudili su nam – kao i drugim kompanijama – mogućnost preimenovanja stadiona", rekla je Gahana za Antena 3.

Trenutačni predsjednik Real Madrida Florentino Perez već je prije govorio o svojim namjerama da pronađe sponzora za kultnu arenu, a u listopadu je već otkrio da se broj potencijalnih partnera povećao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova namjera je prikupiti 400 milijuna eura za projekt obnove stadiona. Naime, uz obnovu, u planu je i povećanje kapaciteta stadiona, pa bi novi Santiago Bernabeu trebao primiti 93.000 gledatelja, što bi ga smjestilo na treće mjesto, odmah iza Aztece u Ciudad de Mexicu (105.000 gledatelja) i Camp Noua u Barceloni (98.772 gledatelja).

//www.youtube.com/embed/CPfEbmDq7eY

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emirates Airlines, sponzor majica Real Madrida, također je jedna od kompanija s kojim je čelništvo kluba u pregovorima oko preuzimanja prava na ime stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo