Zlo je pobijedilo? Prvi čovjek nogometa priznao poraz!

Prema mišljenju predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera varalice u nogometu nemoguće je zaustaviti.

7.2.2013.
17:05
VOYO logo

Oglasio se Blatter na press-konferenciji u Nouakchottu u Mauretaniji odakle je komentirao nedavnu objavu Europola (Europski policijski ured) kako je pod sumnjom u namještanje oko 680 utakmica diljem svijeta, uključujući kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo, kao i utakmice Lige prvaka.

"Ovo je igra, a u igri uvijek ima varalica. Varanje nikad neće biti zaustavljeno", rekao je Blatter koji se u Africi nalazi na četverodnevnoj turneji tijekom koje će nazočiti na nedjeljnom finalu Afričkog kupa nacija u Južnoafričkoj Republici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo da postoje utakmice kojima je manipulirano i isto tako znamo da je jako teško detektirati organizacije koje stoje iza toga, a posebice varalice. To je ozbiljna opasnost. Ako su utakmice namještene, tada više ne postoji interes za gledanje nogometa."

Samo dan ranije i FIFA-e su lansirali web-stranicu koja omogućuje pojedincima da daju anonimne prijave svake korupcije i pokušaja namještanja u nogometu, u koje su upleteni bilo suci, bilo sami igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo